Spiritualitate

Biserica de la Katskhi Pillar, cel mai sfânt loc de pe Pământ

Pe Terra există numeroase locuri misterioase, în care se petrec fenomene inexplicabile. Unul dintre acestea este biserica de la Katskhi Pillar, care conform preoților este cel mai apropiat loc de Dumnezeu.

Biserica de la Katskhi Pillar este un lăcaș izolat. Credincioșii din întreaga lume se duc acolo pentru a-și găsi liniștea, pacea interioară și nu în ultimul rând să fie cât mai aproape de creator și să se roage în voie.

Situată în centrul Georgiei, la 11 kilometri de orașul Chiatura, biserica de la Katskhi Pillar se află pe o stâncă la 40 de metri deasupra solului, suprafaţa totală a acestei stânci fiind de doar 150 metri pătraţi. Din acest motiv, preoții susțin că acest loc este sfânt și este apropiat de împărăția lui Dumnezeu.

Cei care doresc să ajungă la biserică sunt nevoiți să urce „scara spre Rai”, o construcție rudimentară, care se poate rupe oricând. Interesant este faptul că niciodată de când există această scară nu s-a înregistrat niciun accident. Din acest motiv, se spune că scara este protejată de forța lui Dumnezeu.

Odată ajunși pe stâncă, o bisericuță de piatră îi așteaptă pe credincioși. Pare desprinsă dintr-o altă lume, una simplistă, chiar sărăcăcioasă, dar cei ajuns acolo au declarat că nu există zi în care să nu se petreacă o minune.

Descoperirile făcute chiar la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, certifica faptul că din cele mai vechi timpuri asceţii au fost atraşi de locuri de acest gen care le ofereau izolare şi linişte.

loading...

biserica de la Katskhi Pillar - Biserica de la Katskhi Pillar, cel mai sfânt loc de pe Pământ

Cercetările recente au uimit lumea întreagă, dezvăluind faptul că aici au locuit călugări până târziu. Viaţa monahală a fost restabilită aici începând din 1995.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top