Mistere din Romania

BISERICA CU MOARTEA, BLESTEMUL CARE DĂ FIORI

Statistic vorbind, puțini dintre noi credem în blesteme. Trăim într-o lume modernă a tehnologiei, suntem persoane informate și refuzăm să credem în blesteme. Și totuși, în istorie lucrurile par că stau altfel.

Ciocănăi este un sat care aparține de comuna Moșoaia și este situat la o distanță de 10 kilometri de Pitești. Satul are 650 de locuitori, dar are o biserică care a spart canoanele bisericești. Biserica are în exterior o pictură neobișnuită. Un înger între doi demoni. Demonul din dreapta poartă o coasă deasupra căreia scrie Moartea. De aici și denumirea Biserica cu Moartea.

De-a lungul timpului, s-a încercat ştergerea acestui desen. Cele două persoane care au încercat să șteargă pictura și-au pierdut viața. După acest tragic eveniment, sătenii au numit lăcașul Biserica cu Moartea.

Biserica a fost construită în anul 1840, pe locul unei vechi biserici din lemn. În timpul comunismului, s-a hotărât ca pictura să fie ștearsă. Preotul a chemat pe unul dintre săteni să-l ajute. În mod inexplicabil, săteanul a murit, în timp ce se afla la o nuntă, iar la scurt timp, a murit și preotul.

După moartea celor doi, pictura care fusese acoperită cu var a reapărut pe perete. Pictura a fost realizată în anul 1840 de Stan Postelnic și Constantin Zugrav.

După moartea celor doi, nimeni nu a mai îndrăznit să șteargă pictura.

loading...

Oamenii povestesc că, în urmă cu 30 de ani, din ordinul mai-marilor Partidului Comunist, parohului i s-a impus să şteargă „caricatura aia” de pe zidul bisericii. Preotul l-a pus pe unul, Tuturel-Bilt, să dea cu var peste dracii de pe pereţi.

După ce a terminat treaba, a murit în mod inexplicabil, în timp ce juca horă, la o nuntă. Nu a mai trecut mult timp şi preotul însuşi a murit în mod ciudat.

La înmormântarea unei rude de-a lui, carul mortuar a plecat la vale, iar omul n-a mai apucat să se ferească din calea acestuia. La scurt timp după moartea celor doi, imaginea astupată cu var a reapărut pe perete, puţin estompată. Pictura, realizată de Stan Postelnic şi Constantin Zugrav, s-a păstrat foarte bine din 1840 şi până acum.

BISERICA CU MOARTEA - BISERICA CU MOARTEA, BLESTEMUL CARE DĂ FIORI

Localnicii cred în blestem şi nici măcar nu ating locul respectiv. Tot ei i-au spus reporterului că numai celor care au cu adevărat credinţa în Dumnezeu le iese poza în culori.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top