Take a fresh look at your lifestyle.

Biohibrizii, cel mai performant mijloc de spionaj

Un dintre cele mai moderne forme de spionaj sunt dronele sub formă de insecte. Roboți sub formă de muște sau libelule sunt utilizate pentru spionarea unor zone. Ele pot fotografia, filma, înregistra conversații sau preleva probe ADN, printr-o singură înțepătură.

În anul 2007, guvernul american a fost acuzat de asemene practici, atunci când mai multe persoane manifestau împotriva războiului. Acestea au observat obiecte de dimensiuni mici, sub forma unor libelule care au staționat în zona unde se produce manifestația.

Jurnalista americană Annie Jacobsen este autoarea unei cărți în care tratează acest subiect, ea susținând că în arsenalul american au fost introduși biohibrizi sub formă de insecte sau animale de mici dimensiuni.

Biohibrizii au capacitatea de a pătrunde în cele mai secrete locații, birouri ale marilor companii, unde înregistrează conversații sau filmează.

Cercetătorii de la universitatea Harvard au realizat un robot sub formă de muscă care se atașează pe peretele unei încăperi și este un excelent mijloc de a spiona.

Această realizare a fost prezentată în revista Science. Micul robot insectă este realizat din fibre de carbon și electrozi de cupru. Cercetătorii au declarat că, în prezent, lucrează la crearea unui prototip de robot sub forma unui animal de mici dimensiuni, cum ar fi un șoarece, care poate fi plasat în oricare locație.

Loading...

De cealaltă parte a barierei, sunt cercetători care atrag atenția asupra pericolului răspândirii unor epidemii, prin simpla injectare pe care o pot face biohibrizii. Boli precum SIDA sau Ebola se pot transmite foarte ușor.

În articolul din revista Science este tras un semnal de alarmă cu privire la declanșarea unei adevărate epidemii utilizând biohibrizi.

Cu toate că nicio agenție guvernamentală nu a recunoscut utilizarea unor astfel de mijloace, cercetătorii au afirmat că numărul de comenzi de biohibrizi este în creștere.

Despre CIA se spune că utilizează roboți sub formă de libelulă încă din anii 70. Tom Ehrhart, specialist în vehicule aeriene fără pilot, susține că SUA realizează astfel de drone într-un centru din apropiere de Washington și sunt fabricate peste 100 de modele de biohibrizi.

loading...

Comentariile sunt închise.