Biocentrismul confirma existenta vietii dupa moarte

Un concept care ridică numeroase semne de întrebare cât şi controverse în rândul oamenilor este moartea. De-a lungul mileniilor, oamenii s-au tot întrebat ce înseamnă moartea, ce aduce acest concept şi bineînțeles dacă există o formă de viaţă şi după ce acest fenomen natural se produce. Au existat fel de fel de teorii care au încercat să explice cu lux de amănunte moartea, oamenii de știință moderni susţin că nu există viaţă după moarte, iar corpul la fel ca şi sufletul se distrug în această lume.

În mod normal această teorie nu poate să fie susținută pentru că nu există suficiente confirmări ale ştiinţei pentru acest fenomen straniu. Noțiunea deeu” nu provine din această lume şi în mod normal nu ar avea cum să dispară aici. Lucrurile materiale se sfârșesc acolo unde apar, iar dacă ținem cont că omul este format dintr-uneu” profund care ţine loc de spirit atunci este improbabil că viaţa să se sfârşească atât de dramatic.

O nouă teorie emisă şi dezvoltată de un om de ştiinţă pe nume Robert Lanza se pare că îmbină ceea ce religia susţine, o viaţă după moarte, cât şi fenomenele stranii pe care ştiinţa le aduce în lumina reflectoarelor. Această teorie se numeşte biocentrism. Ştiinţa confirmă faptul că există un număr infinit de universuri, în care toate posibilitățile vieţii de petrec simultan. Noi trăim într-un singur univers, în cazuri rare interferăm cu celelalte, şi din această cauză percepem raportul timp-spaţiu într-un mod linear, cartezian. Nu putem să detaşăm aceste două concepte şi privim cu jind în urmă şi cu frică în viitor, însă aceste concepte nu există decât în mintea noastră.

În aceste scenarii, moartea nu există, în sensul real, conceput de noi. Toate universurile posibile exista simultan, indiferent de ceea ce se petrece la un moment dat într-unul sau altul dintre ele.

Deşi corpurile individuale sunt destinate să se autodistrugă, sentimentul viu – eul despre care vorbim – rămâne o formă a energiei transcedentale. Este acea formă de energie care nu moare niciodată, nu poate fi nici creată, nici distrusă.

Loading...

Dacă ar aparţine universului nostru, s-ar transforma, cum spune Lavoisier. Dar, dacă aparţinemultiuniversurilor”, ar putea transcede de la un univers la altul, printr-un mecanism care scapă observaţiei noastre, pentru simplul motiv că însăşi capacitatea noastră de înţelegere este construită să se limiteze la tiparul lumii în care ne aflăm.

În universul actual există şi naștere, dar şi moarte, însă în spaţiul absolut aceşti doi termeni dispar. Noi murim aici, însă viaţa nu se termină sub forma în care ne închipuim, ci continuă într-un alt univers în care sufletul transcede imediat după ce corpul se autodistruge aici. În acest fel nu avem cum să punem semnul egalității între moarte şi nimic. Există o altă viaţă, sub o altă formă după ce moartea pune capăt unui ciclu.

Astăzi, gândirea înaintașilor ni se pare primitivă, dar nu ne mirăm de faptul că nici un concept religios, de pe nici un continent, nu pune semnul egal între moarte şi nimic.

biocentrism

Toate conceptele sacre vorbesc despre perpetuarea în timp, dincolo de moarte. Toate se referă la o lume a spiritului, că o aluzie suspectă la multiuniversurile despre care vorbeam, din care poate provenim şi spre care probabil ne ducem.

Iar, dacă ne ducem, înseamnă că nu murim, ci trecem prin transcendenta dintr-o lume în alta. S-ar întreba oricine: care lume? Din nefericire, nu ştim care.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și