Descopera

BILOCAȚIA, CINE ESTE ORIGINALUL ȘI CINE ESTE COPIA?

Sora Yvonne sau maica Yvonne este o eroină franceză a celui de al Doilea Război Mondial. Ea a salvat multe vieți implicându-se în operațiuni extrem de periculoase. La 60 de ani de la moartea sa, preotul francez, Labutte a vorbit despre o întâmplare care i-a marcat existența.

Maica Yvonne fuse arestată de Gestapo. În una din seri, a avut surpriza să fie vizitat de ea. Labutte a întrebat-o când a fost eliberată din închisoare. Spre stupefacția sa, sora Yvonne i-a declarat că nu a fost eliberată și că a venit să vadă cum se simte.
Labutte și-a dat seama că are de-a face cu o dublură a maicii Yvonne. Este ceea ce numim fenomenul de bilocație.

Maica Yvonne i-a spus că, în momentul în care stă de vorbă cu el, cei din închisoare o supun la torturi greu de imaginat. Ea l-a rugat pe preot să se roage pentru ea, după care a dispărut.

Coroborăm acest misterios incident cu o întâmplare petrecută înainte de război, în anul 1929. Mai multe măicuțe care se aflau la aceeași mănăstire cu Yvonne, au declarat că aceasta plecase în Anglia, la o altă mănăstire, cu alte câteva măicuțe.

Mare le-a fost mirarea când, au găsit-o pe măicuță în chilia sa, rugându-se. În toată perioada care a urmat, măicuța și-a continuat activitățile zilnice.

După câteva zile, atunci când grupul de măicuțe s-a întors din Anglia, au constatat că aceasta le însoțise pe cele patru măicuțe, în tot pelerinajul lor prin Anglia.

În însemnările sale din anul 1927, măicuța Yvonne se referă la faptul că, în una din nopți ea a trebuit să fie, în același moment, în trei locuri diferite, pentru a salva trei vieți.

După terminarea războiului, generalul de Gaulle i-a acordat Legiunea de Onoare, iar Biserica a beatificat-o. Fenomenul de bilocație nu a putut fi explicat, nici de lumea științifică, nici de cea religioasă.

Bilocația este un fenomen care se produce involuntar, inconștient sau voluntar. Bilocația este o decorporalizare provizorie. O persoană se află în două locuri simultan. Unele persoane care au fost subiecții acestui fenomen au spus că au avut senzația că ies din propriul corp. Ei au reușit să treacă prin ziduri, să parcurgă în câteva secunde distanțe uriașe, să comunice cu alte persoane, să poată vorbi în limbi necunoscute lor.

Unele persoane au declarat că, decorporalizarea s-a făcut prin cap. Ei au simțit o tensiune mentală, după care s-a făcut separația.
Este celebru cazul unei tinere franțuzoaice, Emille, care era profesoară la Riga. Întâmplarea s-a petrecut în anul 1845, în prezența elevilor săi.

În timp ce scria un text pe tablă, elevii au asistat la decorporalizarea profesoarei. În fața ochilor lor, erau două profesoare care scriau pe tablă și făceau aceleași gesturi.

A doua dedublare s-a petrecut la cantina școlii. În momentul în care profesoara a intrat în cantină, în spatele său, o urma o persoană identică și care făcea aceleași gesturi.

BILOCA%C8%9AIA - BILOCAȚIA, CINE ESTE ORIGINALUL ȘI CINE ESTE COPIA?

Martorii au declarat că, nu se știa cine era originalul și cine era copia. Pentru că se crease un haos în școală, profesoara a fost concediată. Din păcate, oamenii de știință nu au multe de spus cu privire la acest fenomen.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top