Bill Gates, SUCCESUL DINCOLO DE PREJUDECĂȚI

În anul 1995, Larry Page, 21 de ani, și Segey Brin, 21 de ani erau studenți la Universitatea Standford, la informatică. Cei doi decid să creeze un motor de cercetare pe care l-au numit BlackRub, ceea ce avea să devină în anul 1997, Google.

Numele de Google a fost inspirat de cifra 1 urmat de o sută de zero, ceea ce în engleză înseamnă Google. În anul 1998, Google avea opt salariați și funcționa într-un garaj.

În iunie 2000, Google semnează un parteneriat cu Yahoo, în valoare de un miliard de dolari. În anul 2015, Google avea o valoare la bursă de 108 miliarde de dolari și peste 50000 de angajați.

Bill Gates este o figură emblematică a informaticii. La vârsta de 13 ani, era un programator desăvârșit. În anul 1973, Gates devine student la Harvard. Acolo îl întâlnește pe Steve Ballmer, viitorul fondator al Microsoft. Împreună hotărăsc să renunțe la studii.

A fost o decizie riscantă și criticată de familia sa. În anul 1986, Gates era miliardar. Gates și familia sa preferă să locuiască în reședința sa din Medina de lângă lacul Washington. Reședința este estimată la 92 milioane de dolari și ocupă o suprafață de 6000 de metri pătrați.

Loading...

Gates este un pasionat al mașinilor marca Porche, el deținând câteva sute de automobile cu marca Porche. El mai deține o colecție impresionantă de documente din secolul al XV-XVI-lea, multe fiind semnate de Leonardo da Vinci.

Avionul personal al lui Bill Gates este un bombardier BD 700 Global Express în valoare de 33 milioane de euro.

Există mentalitatea că pentru a avea un job bun trebuie să ai studii. Steve Jobs, co-fondatorul Apple a creat un imperiu tehnologic, după ce în anul întâi de facultate a renunțat la studii.

Zuckerberg este fondatorul celui mai important site de socializare, Facebook. El și-a început afacerea pe vremea când era student la Harvard, alături de alți trei colegi. A renunțat la universitate, s-a mutat în California și după trei ani era miliardar. În prezent, Zuckerberg are o avere de peste 13 miliarde de dolari, ocupând locul 66 în topul Forbes.

Bill Gates

Cel mai bogat om din Asia se numește Li Ka-shing. Este originar din Hong Kong și la vârsta de 15 ani la renunțat la studii. Averea sa este estimată la 36 miliarde de dolari. Magnatul are afaceri în imobiliare, energie, infrastructură.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și