Bill Gates crede că o boală misterioasă va ucide peste 30 de milioane de oameni. Ar trebui să ne pregătim pentru ceea ce este mai rău

Bill Gates crede că o boală misterioasă va ucide peste 30 de milioane de oameni. Ar trebui să ne pregătim pentru ceea ce este mai rău

Se spune că istoria este cel mai bun profesor și că atunci când lecțiile nu sunt învățate, istoria se va repeta. Dacă privim cu atenție istoria, de un singur lucru ar trebui să ne temem, de o nouă pandemie.

Acesta a fost subiectul principal, despre care a vorbit Bill Gates în cadrul unei conferințe găzduite de  Massachusetts Medical Society și New England Journal of Medicine.

Gates a recunoscut că este un optimist convins, dar atunci când vine vorba despre medicină și contracararea pandemiilor, omenirea nu face niciun progres.

Probabilitatea apariției unei boli cumplite continuă să crească. Agenți patogeni noi apar din ce în ce mai mult, pe măsură ce populația mondială crește și omenirea intră în medii sălbatice.

Gates a prezentat o simulare prin se sugerează că o pandemie precum cea din 1918, cunoscută sub numele de Gripa Spaniolă, ar face peste 30 de milioane de victime numai în câteva luni, scrie businessinsider.com.

Gripa Spaniolă este un tip de gripă care a apărut în timpul Primului Război Mondial, fiind, se pare, aceeași boală cu gripa aviară de astăzi. A ajuns în multe țări o dată cu întoarcerea soldaților de pe front, afectând în principal tinerii și având o rată de mortalitate ridicată care a omorât între 50 și 100 milioane de persoane din toată lumea, între 1918 și 1919.

Problema este că de atunci și până în prezent au trecut 100 de ani, iar umanitatea nu este pregătită să se confrunte cu o pandemie. În opinia lui Gates, ne aflăm în același loc al evoluției, în care am fost acum 100 de ani.

„Lumea trebuie să se pregătească pentru pandemii în același mod serios în care se pregătește pentru război”, susține Gates.

gatesMelinda Gates a afirmat recent că amenințarea unei pandemii globale, fie ea naturală, fie cu originea în laborator, este cea mai mare amenințare pentru omenire.

„Gândiți-vă la numărul de oameni care părăsesc New York-ul în fiecare zi și merg în întreaga lume – suntem o lume interconectată”, a spus ea.

CATEGORIES
Share This
>