Bizar

Bill Gates avertisment ȘOCANT: 30 de milioane de oameni pot muri în urma unui atac bioterorist

Bill Gates, unul dintre cei mai bogați și influenți oameni de pe planetă șochează opinia publică cu privire la posibilitatea unui atac bioterorist, care ar putea să ucidă milioane de oameni.

Potrivit declarațiilor recente ale lui Bill Gates, principala amenințare cu care se confruntă unele țări este un atac bioterorist. Astfel, cu ajutorul ingineriei și al tehnologiei existente, teroriștii pot crea în laborator un nou virus mortal cu care pot ataca una sau mai multe țări simultan.

Până nu demult crearea unor viruși în laborator era o problemă complexă, care implica numeroși savanți și laboratoare extrem de mari. Aceste fapte erau ușor de detectat de către agențiile de securitate națională, motiv pentru care atacurile bioteroriste nu erau luate în calcul.

În ultima perioadă, tehnologia a evoluat atât de mult încât nu mai este nevoie de spații imense pentru crearea unui virus mortal.

Până de curând, amenințările bio-teroriste au fost mai puțin luate în calcul, pentru că producerea unor ”arme mortale” necesita experți și laboratoare uriașe, ușor de depistat. În ultimii cinci ani, progresele în biologia celulară și miniaturizarea echipamentelor fac tot mai plauzibil scenariul unui atac bioterorist, care ar destabiliza zone întregi.

Un virus cu răspândire aerogenă ar ucide peste 30 de milioane de oameni în primul an de la lansare, a spus Gates.  Un astfel de atac este probabil în următorii 10-15 ani. S-a mai întâmplat, în 1918, când a fost un virus natural, acum ar putea fi unul creat în laborator.

loading...

comp 1 0000016 - Bill Gates avertisment ȘOCANT: 30 de milioane de oameni pot muri în urma unui atac bioterorist

Bill Gates este convins că bioterorismul va fi arma viitorului, pe care teroriștii din întreaga lume nu vor ezita s-o folsoească atunci când o țintă trebuie doborâtă cu orice preț.

loading...
To Top