Bijuteria extraterestră, cea mai impresionantă descoperire a secolului actual

Meteoritul Fukang saubijuteria extraterestră” este declarat cel mai frumos obiect spațial care s-a prăbușit pe Terra. A fost descoperit în 2000, undeva în deșertul chinezesc Gobi, nu departe de munții Fukang. Inițial, meteoritul avea o greutate de aproximativ o tonă și conform specialiștilor are o vechime de 4,5 miliarde de ani, vreme în care se presupune că s-a format planeta noastră.

Norocosul descoperitor, Marvin Kilgore a încercat să vândă meteoritul la o licitație pentru suma de 2 milioane de dolari. Nimeni nu părea atras de o piatră care nu prezenta niciun element atractiv. Bărbatul s-a hotărât să taie bijuteria extraterestră în bucăți mai mici pentru a-i fi mai ușor să-l vândă. Atunci s-a produs miracolul și bucata de piatră s-a transformat în cel mai impresionant obiect pe care îl poate vedea cineva în decursul vieții sale.

În interiorul rocii se ascundeau enorm de multe cristale aurite, dispuse aleatoriu sub forma unui fagure. Atunci când este așezat în lumină piatra extraterestră formează un efect halucinat de vitraliu. Materialul din care sunt alcătuite aceste cristale translucide se numește olivină și nu doar pentru că strălucește într-un mod stupefiant, dar și pentru că este extrem de rar și prețul său este pe măsură.

În acel moment prețul bijuteriei extraterestre a explodat pur și simplu. S-au vândut bucăți șlefuite de doar 170 de grame pentru 5000 de dolari. Meteoritul a devenit atât de valoros din cauza cristalelor din interior.

Cercetătorii au devenit interesați de acest meteorit și Laboratorul Southwest din Arizona a achiziționat mai multe mostre din bijuteria extraterestră pentru a efectua diverse analize. S-a constatat că meteoritul face parte din clasa pallasitelor, adică este un tip de meteorit alcătuit din fier, nichel, iar mineralele de olivine sunt cele care îi conferă aspectul de vitraliu. Specialiștii susțin că meteoriții de tip pallasite sunt extrem de rari, circa 1% dintre toți care cad pe Terra fac parte din această clasă.

Loading...

meteoritul fukang

De asemenea, concluzia specialiștilor a fost că bijuteria extraterestră este cea mai importantă descoperire în materie de meteoriți din secolul actual.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și