Conspiratii

Big Brother: Vom fi spionati si prin televizor

Un proiect bizar este pe cale să fie realizat de o firmă americană, care dorește implementarea unui dispozitiv în televizor prin care se pot înregistra emoțiile, vocea, cât și mișcările. Verizon, firma americană cu pricina, a propus agențiilor de publicitate constituirea unei noi ere în acest domeniu. Aparatul introdus în fiecare televizor ar avea rolul să determine o multitudine de elemente, după care se va sorta tipul de publicitate care ar urma să fie livrat în fiecare casă.

Este mai mult decât înfricoșător ceea ce ne așteaptă pentru că astfel putem să fim urmăriți chiar și când suntem în intimitatea noastră, să ne fie ascultate cu precizie toate discuțiile și cunoscute fiecare sentiment şi trăire. Firma americană inițiatoare a acestui proiect susține că senzorii audio și optici vor „auzi” și „vedea” oamenii doar pe distanțe mici, ceea ce nu ar afecta intimitatea acestora. Pe lângă acest fapt, dispozitivul va putea distinge culoarea pielii, sentimentele trăite în fiecare moment, cât și accentul. Cine are nevoie de atât de multe informații și pentru ce?

Explicația oferită de Verizon este una simplă la prima vedere pentru că toată lumea ar avea de câștigat. În primul rând agențiile de publicitate pentru că pot oferi publicitate televizată pe gustul tuturor și privitorii care nu ar mai fi plictisiți de spoturi care nu au niciun impact asupra lor. De exemplu, televizorul este pornit și în casă se discută despre vacanțe, atunci următoarele spoturi publicitare ar fi numai despre oferte turistice. Acest fapt ar facilita şi impulsiona decizia asupra viitoarei locații de vacanță.

La prima vedere această explicație pare simplă și realizabilă. Agențiile de publicitate vor vinde direct la țintă, iar noi, posesorii de televizoare ne vom pierde libertatea pentru că vom fi supravegheați precum șoarecii în laborator. Acest proiect straniu seamănă enorm cu „Big Brother”, un frate mai mare care n e va supraveghea până și gândurile sau gesturile din intimitate.

televizor - Big Brother: Vom fi spionati si prin televizor

Cine ar putea să accepte să fie supravegheat în propria casă? Probabil că în viitor toate televizoarele vor avea incorporate asemenea dispozitive, iar pentru a evita intersectarea cu Fratele mai Mare vom fi nevoiți să renunțăm la a mai cumpăra televizoare. Viitorul este straniu de incert și tendința generală spre care se tinde constă în limitarea libertăților și drepturilor persoanelor. Controlul este cuvântul de ordine și cine se va împotrivi trebuie să renunțe treptat la societatea în care trăiește.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top