Mistere

univers
Descopera

BIG BANG-UL ÎNTRE SUSȚINERE ȘI CONTESTARE

2views

Una dintre cele mai importante teorii este cea a Big Bang-ului care a fost adoptată de știința oficială. Teoria încearcă să explice condițiile inițiale de formare a Universului.

Teoria susține ideea că acum 13 miliarde de ani, Universul s-a format de la o singularitate primordială. Adepții acestei teorii afirmă că Universul se extinde în permanență.

Astronomul american Hubble susținea că la începput a fost o singularitate fără dimensiuni, dar cu o energie infinită. La momentul zero această singularitate și-a manifestat energia, producând o uriașă explozie. În anul 1950, fizicianul englez Fred Hoyle a numit această explozie Big Bang.

Această teorie se bazeazăă pe faptul că cele mai bătrâne stele au o vechime de 13 miliarde de ani. A doua idee se referă că, la început, galaxiile erau adunate într-o singură zonă a spațiului.

O a treia idee se referă la faptul că după miliarde de ani, există o radiație cosmică care este considerată un fel de fosilă a torentelor de lumină și căldură produse în momentul Big Babg-ului.

Loading...

Teoria Big Bang-ului a derivat din teoriile lui Einstein. Mai târziu, s-a dovedit că viteza luminii nu este maximă în Univers, cea a neutrinilor depășind-o. Așa au început să fie contestate teoriile lui Einstein.

Sunt oameni de știință care nu susțin teoria Big Bang-ului, considerând că din nimic nu se poate crea ceva. Mai mult, dacă viteza luminii ar fi constantă, am avea pe Pământ o lumină permanentă, venită din toate direcțiile și de o intensitate atât de mare, încât viața nu ar fi posibilă.

Viața pe Pământ există pentru că lumina nu are o viteză constantă. Sunt cercetători care consideră că viteza luminii este influențează de radiație.

În anul 1982, fizicianul francez Alain Aspect a făcut o descoperire epocală. Electronii interacționează între ei chiar dacă se află la distanțe de miliarde de kilometri. Prin această descoperire a fost spartă bariera timpului.

univers

Fizica cuantică avea să demonstreze că timpul și spațiul sunt niște iluzii. Chiar și corpurile noastre care ocupă acest spațiu nu sunt realitate.

loading...