Descopera

BIG BANG-UL A CREAT DOUĂ UNIVERSURI PARALELE IDENTICE

O nouă teoria a fost lansată de trei fizicieni, în care se susține că în momentul producerii Big Bang-ului au fost create două universuri. Unul dintre acestea, cel al nostru, evoluează către viitor și un altul, spre trecut.

Teoria aceasta vrea să răspundă unei întrebări fundamentale și anume, timpul se scurge într-un singur sens? Conform acestor fizicieni, timpul se scurge în două sensuri, spre viitor și spre trecut. Cei trei fizicieni susțin că în momentul Big Bang-ului, particulele au două posibilități. Se formează un sistem în care, pe de o parte timpul se scurge către viitor și un altul unde timpul se scurge către trecut.

Ceea ce noi considerăm trecutul nostru, înseamnă viitorul pentru celălalt univers. Posibilitatea ca timpul să se scurgă în două sensuri este determinată de gravitate. Cele două universuri sunt perfecte identice, numai că timpul străbate aceste spații în sens invers.

Teoria este interesantă, dar a luat prin surprindere lumea științifică, astfel încât, mulți oameni de știință nu cred în valabilitatea acestei teorii. Cele două universuri sunt perfect identice și au aceeași durată, ca și existență. Dacă ele s-au format în același timp, ele vor dispare în același moment.

Teoria universurilor paralele a fost inițiată de fizicianul Everett, în anul 1957. În ultimii 20 de ani, teoria a fost dezvoltată și abordată de mai mulți cercetători, care prin experimente au reușit să demonstreze faptul că există o multitudine de universuri paralele. Teoria conform căreia în momentul Big Bang-ului s-au format două universuri este nouă și suscită interesul multor fizicieni.

Este de notorietate cazul unei persoane care în anul 1990 se afla pe aeroportul din Tokyo. El a prezentat un pașaport care nu fusese emis de nicio țară cunoscută. Autoritățile japoneze au crezut, în prima fază că este vorba de un spion. Persoana în cauză susținea că vine din Europa, vorbea mai multe limbi europene, avea asupra sa bani necunoscuți și declara că țara de unde vine există de peste 1000 de ani.

loading...

După mai multe ore de interogatoriu, persoana a fost arestată. După câteva ore, s-a constatat că persoana dispăruse din celulă. La această întâmplare au fost martori angajați ai aeroportului și polițiști care au depus mărturie că întâmplarea este reală. Cercetătorii au concluzionat că era vorba despre un accident . O persoană dintr-un alt univers a ajuns în mod accidental în universul nostru.

univers1 - BIG BANG-UL A CREAT DOUĂ UNIVERSURI PARALELE IDENTICE

Au mai fost astfel de cazuri stranii. Este vorba de fermierul David Lang, care a dispărut chiar sub privirile familiei sale. Teoretic, un univers are o infinitate de planete, pe care trebuie să existe viață. Din păcate, din cauza faptului că viteza luminii nu poate fi depășită, orizontul nostru observabil se reduce la distanța dintre Big Bang și prezent, cuprinzând circa 14 miliarde de ani.

Noi putem primi semne de viață doar de la lucruri aflate la cel mult 14 miliarde de ani lumină, acesta fiind universul observabil, cu toate că el este în continuă expansiune. Ce este dincolo de acest volum nu putem ști.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top