Medicina alternativa

Beneficiile incredibile ale funzelor de nuc

Frunzele de nuc prezintă o serie de proprietăți care sunt benefice pentru organismul uman. Prin prepararea lor sub diverse forme se pot trata boli stomacale, intestinale, hepatice și multe altele. Astfel, frunzele de nuc devin un panaceu pe care strămoșii noștri îl foloseau ori de câte ori aveau nevoie și astfel își mențineau calitatea superioară a vieții până la adânci bătrâneți.

Frunzele tinere ale nucului, preparate sub o formă de infuzie dintr-o linguriță de frunze uscate și 200 ml apă clocotită, tratează cu succes diabetul zaharat. Această infuzie mai este benefică și pentru diminuarea glicemiei, dar și atunci când ficatul prezintă diverse afecțiuni precum icterul.

În tratamentul dermatozelor, furunculozelor, ulcerului varicos, pruritului, acneei juvenile, sunt recomandate comprese cu decoct concentrat (3 linguri la 250 ml apă cu fierbere 10 minute).

Din nucile verzi culese înainte de Sânziene, deci aproximativ pe la mijlocul lunii iunie (nucile trebuie să poate fi înţepate uşor), se poate prepara o tinctura de nuci care curăţă stomacul, ficatul şi sângele şi înlătura hipotonia (lenevia) stomacala şi colita de putrefacţie. Acesta tinctura este, de asemenea, un remediu excelent contra sângelui îngroşat.

Spălaturile, respectiv băile cu acest adaos ajuta în acnee, erupţii purulente, transpiraţia picioarelor şi leucoree. Se clăteşte gura cu aceasta infuzie în caz de stomatitei ulceroasa, afecțiuni ale gingiei, gâtului şi laringelui. O infuzie concentrată din frunze de nuc, adăugată în apă de baie, vindeca degerăturile.

Şi în cazul unei căderi masive de păr se poate ajunge la rezultate bune, masându-se mult pielea capului cu acest lichid. Este un produs natural excepţional şi împotriva păduchilor de cap apăruți în ultima vreme. Frunzele proaspete alunga şi alte insecte nedorite.

loading...

nuci - Beneficiile incredibile ale funzelor de nuc

O alternativă des utilizată de reprezentantele sexului frumos împotriva căderii părului este infuzia cu frunze de nuc. Datorită substanțelor active pe care le conţin (uleiul volatil, vitamina C, minerale, iuglona, tirozina), acestea regenerează părul şi îl ajuta să devină mai bogat şi mai sănătos. Infuzia poate fi folosită şi pentru a căpăta o nuanţă arămie şi strălucitoare a părului. Infuzia se pregăteşte din 500 g frunze la 1-2 litri de apă, se adaugă în apă de baie sau se foloseşte pentru clătirea părului.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top