Take a fresh look at your lifestyle.

Becurile de la Dendera: Cum iluminau egiptenii piramidele?

În templul lui Hathor din cadrul complexului Dendera, Egipt, se regăsesc mai multe basoreliefuri în piatră care au stârnit numeroase controverse în rândul arheologilor. Întrebarea la care s-a încercat să se răspundă a fost dacă vechii egipteni dețineau secretul iluminatului sau nu?

Becurile de la Dendera este termenul utilizat și acceptat de întreaga lume științifică pentru a caracteriza basoreliefurile pe care egiptenii antici le-au desenat în piramide. Lucrurile par destul de clare la prima vedere și chiar dacă aceste becuri au existat într-o formă sau alta, mai mulți oameni de știință au contestat existența lor.

Pe de cealaltă parte, lumina eternă, așa cum a fost numită în antichitate se pare că a existat nu doar în Egipt, dar și în Roma. Mai multe morminte romane conțineau aceste becuri, dar și modalitatea de extragere a electricității.

În Egipt, secretul electricității era cunoscut de toată lumea, iar desenele o arată cel mai bine. Becul, de dimensiuni foarte mari era conectat la un stâlp numit Djed. Becurile de la Dendera sunt toate sprijinite de zeități, ceea ce semnifică și proveniența luminii eterne. Mai mult de atât, se pare că stâlpii care alimentau becurile luau energia electrică din atmosferă fără ca niciun proces chimic sau termic să se producă. Nu putem decât să ne gândim fie că egiptenii foloseau energia liberă, sau pe cea solară. Dacă aceste fapte sunt reale, atunci trebuie să realizăm puterea tehnologică de care dispuneau zeii care se ocupau de civilizația egipteană.

becurile de la dandera

Teoria electricității la egipteni este susținută de mai multe texte antice. În unele dintre ele este descris Djed ca fiind un stâlp foarte înalt acoperit cu plăcuţe de cupru.

Loading...

becurile de la dendera

Un alt aspect demn de luat în considerare este faptul că în nicio piramidă nu s-au găsit urme de arsuri pe pereți și nici nu există suficient de mult oxigen pentru ca o flacără să ardă. Și atunci cum au fost luminate aceste piramide? Bineînțeles că prin aceste becuri alimentate de la stâlpii uriași.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și