Baze naziste misterioase și leagănul civilizației umane

În octombrie 2016, cercetătorii ruși au descoperit pe insula Alexandra o bază nazistă. Insula Alexandra este situată la o distanță de o mie de kilometri față de Polul Nord și aparține Rusiei.

Baza a fost construită în anul 1942 și era utilizata de submarinele germane, dar și ca bază meteorologică. Numele de cod al bazei era Schatzgraber, Vânătorul de comori și era folosită ca bază meteorologică tactică.

Cercetătorii naziști au părăsit baza doi ani mai târziu, la bordul unui submarin, după ce ar fi fost infectați cu carne de urs polar.
În interiorul bazei au fost descoperite peste 500 de obiecte, printre care obuze, uniforme, precum și o serie de documente foarte bine conservate.

Se spune că Insula Alexandra a avut o poziție strategică, în timpul războiului, datorită rapoartelor meteorologice care erau vitale în deplasarea submarinelor și navelor.

În mod misterios, în anul 1950, baza a fost distrusă și sustrase multe obiecte și documente. Este cunoscut faptul că Hitler era interesat de rasa ariană. În acest sens, el a organizat echipe de cercetători pe care le-a trimis în locurile unde se presupunea că ar exista leagănul acestei civilizații.

Artica, leagănul civilizației umane?

Alături de Tibet, Arctica a fost o zonă despre care naziștii au fost foarte interesați. Ei erau convinși că o veche civilizație ariana populase cu mii de ani în urmă Arctica. Civilizația ariană devenise o adevărată obsesie pentru Hitler și apropiații săi.

Loading...

Arctica, în opinia lui Hitler și a susținătorilor organizației Thule, era Aria, țara arienilor, care au populat continentul acum 10000 de ani și care din cauza unei catastrofe au migrat în diferite colțuri ale lumii.

După cel de al Doilea Război Mondial, și americanii au fost interesați de Arctica. Ei au construit diferite baze secrete unde au fost trimiși reputați specialiști. Ani de zile, acești cercetători au strâns probe cu privire la existența unei vechi și misterioase civilizații care a populat zona.

Mai mult, unii cercetători susțin teoria conform căreia la Polul Nord ar exista o deschidere care duce către interiorul Pământului. Teoria privind existența acestei găuri a fost lansată în anul 1929 de Rich ard Bard care a survolat Polul Nord.

Călătoria sa a fost cu multe peripeții. În momentul în care s-a apropiat de pol, instrumentele de bord nu au mai funcționat. La reîntoarcerea sa în SUA, Bard a susținut că Polul Nord nu este acoperit de calota glaciară, ci este o zonă montană, cu multă vegetație și cu temperaturi ridicate. Bard a mai susținut existența unei găuri uriașe care ar duce undeva în interiorul Pământului.

Teoria sa a fost considerată mult timp ca fiind hazardată. De curând, imaginile surprinse de un satelit au confirmat că la Polul Nord există o enormă gaură. Această descoperire nu a fost o surpriză pentru NASA. În iulie 1969, membrii echipajului Apollo 11 au fotografiat Polul Nord. Unele imagini prezintă această imensa gaură. NASA a clasificat fotografiile. Unele au fost date publicității, abia în anul 2016.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și