Bătrânii din seminția inuiților îi avertizează pe specialiștii NASA: „Axa Pământului s-a deplasat”

Inuiții sunt un popor autohton din regiunile arctice din Siberia și America de Nord, precum și din Groenlanda. Viața lor este la prima vedere extrem de simplă, pentru că sunt aclimatizați, dar și pentru faptul că anumite informații vitale supraviețuirii sunt transmise din generație în generație.

Pentru că în ultimul deceniu numeroase schimbări se produs frecvent în Groenlanda și nu numai, cei mai bătrâni dintre inuiți au decis că este vremea să trimită o scrisoare informativă către NASA. Această scrisoare poate fi numită un semnal de alarmă cu privire la schimbările dramatice prin care trece planeta noastră, care de cele mai multe ori sunt ignorate de către omul modern din diferite motive. Inuiții, pentru că își cunosc mediul înconjurător atât de bine, susțin că axa de rotație a planetei noastre s-a modificat extrem de mult, iar ținutul zăpezilor a fost primul care a reacționat la această schimbare.

Pe lângă faptul cunoscut și vehiculat de mass-media cu privire la topirea ghețurilor, inuiții sunt de părere că și alte semne majore trebuie luate în calcul. De exemplu, pieile focilor nu mai sunt atât de tari, ele deteriorându-se încă din momentul în care animalul este în viață. Un alt punct de referință este locul Lunii și cel al stelelor de pe cer. Inuiții se ghidează de mii de ani după stele și în ultimul deceniu ele par să-și fi modificat locul. De fapt, nu stelele și-au schimbat poziția, ci planeta noastră și-a modificat axa.

Soarele își face mai repede apariția, zilele sunt mult mai lungi, iar vântul călduț mângâie zăpada topind-o într-un ritm alert. Acestea sunt principalele semne ale schimbării pe care inuiții le-au sesizat în ultimii ani și au dorit să avertizeze întreaga omenire ca să se pregătească pentru ceea ce este mai rău.

Ce spune NASA?

Loading...

Oamenii de știință sunt de părere că lucrurile nu sunt chiar atât de dramatice. Cutremurul de aproximativ 9 grade Richter, produs în Japonia, pe 20 aprilie 2011, se face vinovat de modificarea axei Pământului, care s-a deplasat cu circa 8-10 cm. Acest fapt nu este unul îngrijorător și clima Terrei nu poate să se modifice substanțial sau chiar deloc. Pe de cealaltă parte, specialiștii susțin că poluarea joacă un rol esențial în topirea ghețurilor, dar acest fenomen nu este deloc alarmant în prezent.

inuit

Astronomii susțin că de fapt nu s-a modificat axa propriu-zisă a Terrei, ci doar polul nord s-a deplasat cu circa 10 cm într-o perioadă de 100 de ani. În consecință nu trebuie să ne alarmăm, pentru că nicio catastrofă de proporții nu ne pândește.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și