Barsa Kermes, insula unde se petrec fenomene inexplicabile: Pâcla deasă, gheața organică și obiectele ovale

Între Kazahstan și Uzbekistan se întinde Marea Aral sau Marea Ostroavelor. Marea adăpostea 1500 de insulițe, care din cauza furtunilor au dispărut. Mai există doar una dintre acestea, Barsa Kermes, în traducere, insula dispăruților, care este cea mai mare dintre acestea.

Insula este nelocuită din cauza unor misterioase întâmplări care se produc pe insulă. Această serie de întâmplări a început în Evul Mediu, atunci când mulți locuitori s-au retras pe insulă, din cauza cotropitorilor.

Mulți dintre cei care au ajuns pe insulă au dispărut în mod misterios. Deasupra insulei se formează o pâclă deasă care pare că înghite tot.
Cercetătorul Jacques Yves Cousteau a ținut să verifice personal acest fenomen, deplasându-se pe insulă.

Pe toată perioada cât a rămas pe insulă, ceasul nu a mai funcționat. Împreună cu alți cercetători a efectuat scufundări în proximitatea insulei. A fost uimit să constate că barba îi creștea într-o zi cât într-o săptămână.

La reîntoarcerea în Franța, el declara, am îmbătrânit în câteva zile, cât într-un an. Am fost la capătul lumii, sau poate mai departe.

Loading...

În secolul al XIII-lea, o bună parte din populație s-a retras pe insulă de teama hoardelor. Cei care reușeau să revină pe uscat constatau că după câteva luni de ședere pe insulă, erau mai îmbătrâniți cu câțiva ani.

În anii 50, mai multe persoane au dispărut pe insulă. Pentru că autoritățile erau depășite de situație, a fost implicat KGB-ul. Mai mulți ofițeri s-au deplasat pe insulă, dar nu au mai reușit să revină la țărm.

Autoritățile sovietice au trimis un avion în căutarea dispăruților. Conform mărturiilor pilotului, insula era acoperită de o ceață groasă, iar deasupra ei zburau obiecte ovale. El a raportat turnului de control situația. Pentru că motorul avionului nu a mai funcţionat, pilotul a fost obligat să aterizeze pe insulă și să aștepte să fie salvat.

Barsa Kermes,

O echipă formată din mai mulți militari s-a deplasat pe insulă. Au descoperit avionul acoperit cu gheață, dar nici urmă de pilot. Au fost studiate eșantioane din gheață și s-a descoperit că în structura sa există particule de origine necunoscută. După acest incident, s-a hotărât ca accesul pe insulă să fie interzisloading...
S-ar putea să-ți mai placă și