Barierele mentale, prizonierii propriei nostre gândiri

Barierele mentale, prizonierii propriei nostre gândiri

Este posibil să ne debarasăm de barierele mentale? Specialiștii susțin că este posibil acest lucru. Trebuie mult antrenament și urmați mai mulți pași. Budiștii au mai multe reguli pe care le fac cunoscute copiilor, de la vârste fragede.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă barierele mentale devin mai puternice, din cauza problemelor pe care le acumulăm. Sacul în care punem aceste probleme și griji devine mai greu și barierele mentale mai puternice.
Conform credinței budhiste există mai mulți pași pentru a sparge barierele mentale.

Vă prezentăm câteva dintre ele

1,Trebuie să ne debarasăm de tot ceea ce nu este esențial pentru existența noastră. Goana după unele lucruri care nu sunt esențiale existenței noastre ne schimbă, ne împovărează. Trebuie spartă iluzia că binele îl găsim în acumulări de bunuri.

2.Culpabilitatea, trăim cu ea zi de zi. Ne simțim vinovați de nerealizările celor din jurul nostru. De cele mai multe ori cauza este în altă parte.

3.Gândurile negre, pesimismul, constituie un drum periculos pe care-l urmăm. Se știe că gândirea influențează mediul în care trăim.

4.Prejudecățile, de cele mai multe ori, fac regulile lumii în care trăim. Nu trebuie să respectăm regulile impuse de prejudecăți. Trebuie să învățăm să trăim liberi, decent, fără să privim sau să ascultăm în jur.

Loading...

5.Trebuie să evităm critica pe care o facem celor din anturajul nostru. Critica blochează psihicul unei persoane, erodează mentalul. Persoana ajunge să nu mai aibă încredere în ea. Fiecare eșec trebuie trecut cu încrederea că ziua de mâine va aduce ceva pozitiv.

6.Avem tendința de a cere aprobarea atunci când vrem să facem ceva. Există o mare neîncredere în noi dacă procedăm astfel.

7.Autocritica reprezintă o mare neîncredere în noi. Nu suntem perfecți, dar acest lucru nu trebuie să ne afecteze psihicul și mentalul. Cine este perfect?

8.Trăim într-o lume în care credința este condiționată. Nu vorbim numai despre cea religioasă, vorbim despre credința în general. Trebuie să lăsăm de-o parte suspiciunile, temerile. Ranchiunele ne macină sănătatea, emoțiile, sentimentele și ridică mari bariere mentale și psihologice.

9.Trăim într-o lume care ne transmite forme de anxietate. Gândim că ceva rău se va produce, că nu vom reuși.
Trebuie să învățăm să trăim în prezent, să lăsăm trecutul și rănile lui în urmă.

10. Amintirile dureroase trebuie lăsate undeva în trecut. Să privim cu încredere ziua de mâine. Viața trebuie simplificată. Lucrurile adiacente trebuie îndepărtate.

creier

11.Trebuie să îndepărtăm ideea că suntem produsul unui trecut. Trăim în prezent și privim spre viitor.
Nu trebuie să punem cariera pe primul loc, în detrimentul familiei.

12.Nu trebuie să facem interpretări personale vis a vis de persoane și vorbele lor. Trebuie să oprim cursa conta cronometru. Trebuie să lăsăm timpul să curgă în limitele lui și noi să ne adaptăm scurgerii.

loading...

Related posts