Take a fresh look at your lifestyle.

BARIERELE ECTROMAGNETICE ÎMPIEDICĂ AVIOANELE DE A SE APROPIA DE OZN-URI

În anul 1976, omenirea era prinsă în ceea ce s-a numit războiul rece dintre URSS și SUA. Pe de o parte erau sovieticii cu aliații lor, pe de altă parte, americanii.

SUA au furnizat aliaților din Orientul Mijlociu arme și aparate de zbor de cea mai bună calitate. Iranul a beneficiat de cele mai performante avioane de vânătoare.

În 18 septembrie 1976, la orele 23, comandantul armatei iraniene a primit mai multe informații cu privire la apariția unui obiect misterios, cu forma de balon, în zona aeriană a orașului Shemian.

Câteva ore mai târziu, informațiile susțineau apariția mai multor obiecte de acest gen, cu toate că toate avioanele se aflau la sol și nu erau efectuate curse în zona aeriană a orașului. S-a presupus că ar putea fi vorba despre o invazie sovietică.

S-a dispus ca mai multe avioane de vânătoare să decoleze, în vederea identificării misterioaselor obiecte. Primul avion s-a apropiat la o distanță de 45 km de zona unde obiectele staționau.

Pilotul a raportat că are probleme cu aparatura de zbor și s-a dat ordinul să se reîntoarcă la sol. Pe măsură ce se îndepărta de zonă, aparatura de zbor a început să funcționeze normal.

Loading...

La scurt timp, un alt avion de vânătoare de tip F4 a decolat. Și de această dată, avionul nu a putut să se apropie de obiecte din motive tehnice. În tot acest timp, radarele au surprins poziționarea și mărimea obiectelor. Lungimea acestora era aproximativ egală cu cea a unui avion Boeing.

La reîntoarcerea la sol, pilotul a declarat că obiectele își schimbau în mod constant culoarea și aveau aspectul unor diamante. În momentul în care pilotul a început să tragă în direcția lor, o bucată dintr-un obiect s-a desprins și s-a apropiat de avion, moment în care, pilotul s-a confruntat cu defecțiuni ale aparaturii de bord. Pilotul a decis să se reîntoarcă la bază, unde îl așteptau agenți CIA.

ozn

De curând, CIA a declasificat documente cu privire la acest incident, în care se arată că cele două avioane nu s-au putut apropia de misterioasele obiecte din cauza unor bariere electromagnetice de origine necunoscută.

Acest incident rămâne primul în istorie, privind apariția unor OZN-uri pe ecranele radarelor.

loading...

Comentariile sunt închise.