BAPHOMET, SIMBOLUL BISERICII SATANISTE

În 9 august 1969, o crimă avea să cutremure SUA. Sharon Tate era o tânără și talentată actriță, soția regizorului Roman Polanski. În seara de 9 august, actrița împreună cu alți patru prieteni au fost asasinați în vila actriței din Bel Air, Los Angeles. Pe unul dintre pereți a fost scris cu sânge lui Sharon cuvântul porc.

Sharon era însărcinată în nouă luni. Soțul său, Polanski, era plecat în Europa unde turna un nou film. Au fost arestate patru persoane care făceau parte dintr-o sectă satanică., Susan Atkins, Charles Watson, Patricia Krenvikel și Charles Manson.

În timpul procesului, Susan Atkins a recunoscut că a înfipt cuțitul de 16 ori în corpul lui Sharon Tate. Cei patru au fost condamnați la moarte, dar în anul 1972, pedeapsa a fost schimbată cu închisoare pe viață.

Despre Susan Atkins se spune că a fost un prizonier model, dar nu a regretat niciodată faptele comise. În anul 2008, a făcut o cerere să fie eliberată pe motiv că suferă de cancer. Cererea nu a fost acceptată și la un an, moare în închisoare.

Charles Manson are 83 de ani și a fost condamnat la închisoare pe viață, cu toate că nu a participat la crimele comise de membrii sectei pe care o conducea. El a fost acuzat că a comandat mai multe crime, toate comise în Los Angeles.

Loading...

Ritualurile satanice erau întâlnite la babilonieni, fenicieni, egipteni și implicau sacrificii umane. Satanismul modern a fost fondat de Anton Szandor LaVey, în anul 1969, după ce a scris Biblia lui Satan și a pus bazele Bisericii Sataniste din San Francisco.

LaVey se mândrea cu una dintre bunicile sale, țigancă din Transilvania. A studiat criminologia și a lucrat ca fotograf criminalist. Renunță după câțiva ani și începe să țină cursuri despre ocultism. Începând cu anul 1966, organizează ritualuri satanice. Utiliza o femeie dezbrăcată acoperită cu o piele de leopard ca altar.

Ca simbol al bisericii a fost aleasă o pentagramă întoarsă conținând capul unei capre, numită baphomet. Printre susținători s-a numărat și celebra Jayne Mansfield. Prietenul și avocatul său, Sam Brody, s-a opus acestei relații, considerând că îi va afecta celebritatea.

rp_Diavolul_in_flacari.jpg

LaVey a anunțat-o pe Jayne Mansfield că Sam Brody va muri ca urmare a unui blestem și să evite să fie în preajma acestuia. La scurt timp, Jayne și prietenul său au murit decapitați într-un accident de mașină. În prezent, mișcarea satanistă este un fenomen imposibil de contestat care a luat amploare prin numeroasele secte sataniste.



loading...
S-ar putea să-ți mai placă și