Mozaic

BANI ȘI BLESTEME: Familii celebre, bogate, dar care au avut un destin tragic

Familii celebre, bogate, dar care au avut un destin tragic. Ernest Hemingway spunea că evit alcoolul, drogurile, încerc să-mi țin glicemia sub control și să duc o viață normală.

În familia Hemingway s-au produs șapte tragedii în patru generații. Șapte membrii ai familiei s-au sinucis. Viața personală și opera marelui scriitor sunt marcate de aceste drame.

Când avea 28 de ani, tatăl scriitorului s-a sinucis prin împușcare. Ernest Hemingway a asistat neputincios la această tragedie care i-a marcat tot cursul vieții. În anul 1961, soția sa, Mary, îl descoperă pe marele scriitor mort în una din camere. Ernest se împușcase, fără ca cei apropiați să fi observat vreo depresie.

A urmat sora mai mică a scriitorului care fiind bolnavă a preferat ca în anul 1965, să-și pună capăt zilelor luând o supradoză de medicamente. În anul 1982, fratele scriitorului se sinucide prin împușcare, după ce medicii îl anunțaseră că îi vor fi amputate picioarele, ca urmare a diabetului de care suferea.

La 35 de ani de la moartea scriitorului, nepoata sa, Margaux, se sinucide cu o supradoză de fenobarbital. A urmat moartea ultimului frate al scriitorului care a fost descoperit de poliție căzut pe o stradă, dus în arest unde a murit după câteva ore. Mariel, o altă nepoată a scriitorului, declara că familia Hemingway a fost blestemată la fel ca cea a președintelui Kennedy.

O altă familie celebră în care dramele s-au ținut lanț a fost cea a lui Aristotel Onassis. Multe voci au susținut că blestemul a fost legat de faptul că Onassis s-a căsătorit cu Jackie, văduva președintelui Kennedy. O adevărată tragedie greacă s-a petrecut în această familie. În anul 1973, Alexander, unicul fiu al armatorului Onassis moare într-un accident de avion.

loading...

La scurt timp, fosta lui soție, Athina, doborâtă de această pierdere, se sinucide. La un an de la aceste tragedii, Onassis, fiind foarte bolnav, moare. În anul 1988, singurul moştenitor al acestui imperiu financiar, fiica sa, Christina, moare ca urmare a unui edem pulmonar. În anii 50, cea mai bogată familie din lume se numea Getty.

Familia deținea compania Oil Company. În plina ascensiune financiară, John Getty pierde pe fiul său de 12 ani, răpus de o boală cumplită. A urmat moartea soției sale ca urmare a unei supradoze de droguri. Nepotul său, Paul, este răpit de mafia italiană care cere o răscumpărare de câteva milioane de dolari. În prima fază, John Getty refuză să ofere suma solicitată ca răscumpărare.

banii - BANI ȘI BLESTEME: Familii celebre, bogate, dar care au avut un destin tragic

A primit într-un colet urechea nepotului său. John Getty a fost de acord să-l împrumute pe fiul său cu trei milioane de dolari, pentru a-și răscumpăra fiul, cu condiția unei dobânzi de 4% din împrumut. El a motivat gestul spunând că are 14 nepoți și ce ar putea face dacă toți ar fi răpiți.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top