Bizar

BANDAJAREA DEGETELOR, BARBARIE ȘI EXTAZ

Postul de televiziune BBC a difuzat un documentar despre o practică utilizată în China de peste o mie de ani. Istoria începe de pe vremea împăratului Xuanzong care a cerut concubinei sale să-și bandajeze picioarele pentru a dansa mai grațios dansul lotusului.

Din acel moment, în China, picioarele bandajate au devenit un simbol al feminității, al distincţiei sociale. Lungimea ideală a tălpii piciorului era de 7,5 centimetri. Femeia era analizată în funcție de acest criteriu. În acest mod ea putea să se căsătorească cu un chinez bogat.

S-a sus că bandajarea tălpilor este simbolul supremației bărbatului asupra femeii. Acestea purtau încălțăminte brodată fabricată din lotus care dădea o noblețe deosebită.

Bandajarea începea la vârsta de cinci ani. Toate degetele de la picior, cu excepția celui mare, erau bandajate, astfel încât piciorul prindea forma unui lotus. În multe cazuri degetele erau fracturate, situație care ducea la formarea unor necroze sau leziuni deosebit de periculoase.

Se spune că în toată perioada de 1000 de ani cât s-a utilizat aceasta tehnică au murit 10% dintre femeile chineze.

Bandajarea degetelor a fost interzisă în anul 1912. Cu toate acestea, multe mame au continuat să practice acest lucru, departe de ochii autorităţilor. Bandajarea degetelor era considerată de occidentali o infirmitate, o barbarie.

loading...

Pentru chinezi era un afrodiziac. Multe texte chineze relatează extazul pe care chinezul îl avea față de o femeie care avea lungimea tălpii de 8 centimetri și lățime de 2-3 centimetri. Cele care nu ajungeau la această performanță riscau să nu se mărite.

barbari - BANDAJAREA DEGETELOR, BARBARIE ȘI EXTAZ

Cu toate intenţiile, tehnica bandajării a fost practicată până în anul 1950, atunci când comuniștii au realizat că femeile nu pot efectua munci fizice în astfel de condiţii. Și astăzi, pentru chinezi , un simbol al feminității este lungimea tălpii piciorului.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top