Bananele, 7 lucruri mai puțin cunoscute și șocante

Banalele sunt un fruct minune și nu degeaba maimuțele se savurează ca pe niște delicatese. De asemenea, banalele aduc o serie de beneficii și corpului uman și medicii ne recomandă să mâncăm în fiecare zi.

Iată beneficiile aduse de banane organismului uman!

1.Bananele ne scapă de depresie

Bananele au un conținut ridicat de triptofan, care odată ajuns în organism se transformă în serotonină. Această substanță este vitală pentru sănătatea mintală.

2.Banalele conțin fier

Odată consumate bananele crește și nivelul de fier din organism și astfel avem energie mai bună.

3.Bananele reduc umflaturile

Bananele deţin proprietăţi de ameliorare a umflaturilor ce pot apărea în mai multe zone ale corpului. În plus, bananele vă pot proteja de diverse boli, cum ar fi diabetul de tip 2.

Loading...

4.Reduc riscul de hipertensiune și accident vascular cerebral

Bananele se remarca prin continutul bogat de potasiu si aportul foarte redus de sodiu, fiind excelente pentru reglarea presiunii arteriale.

5.Extractul de apa din banane suprima pietrele la rinichi

Extractul de apa din banane este indicat pentru a suprima formarea de calculi renali oxalat-asociati. Cercetatorii au ajuns la urmatoarea concluzie:poate fi un agent util in tratamentul pacientilor cu urolitiaza hyperoxalurica.”

6.Bananele conţin pectine

Pectinele sunt un tip de polizaharide solubile care ajuta corpul la digestia alimentelor. În plus, ajuta la înlăturarea metalelor grele şi toxinelor care sunt foarte nocive organismului.

7.Tratarea mahmurelii

Banalele

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a trata mahmureală este consumul unui milkshake din banane, lapte şi o linguriţă de miere. Aceste fructe au efect calmant asupra stomacului şi reglează nivelul glicemiei în sânge. Laptele contribuie la hidratarea organismului după un abuz de alcool.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...