BABILON, mistere din lumea antică

BABILON, mistere din lumea antică

Babilonul era situat în Mesopotamia, între cele două fluvii, Eufrat și Tibru. Babilonul, prin civilizația sa, a influențat formarea și dezvoltarea culturii și civilizației iudeo-creștine.

În Vechiul Testament, este descris exilul evreilor către acest oraș. Chiar și Herodot îl considera un oraș fabulos. În Babilon existau celebrele grădini suspendate, dar și Turnul Babel. Babilonul a dominat toată cultura mesopotamiană.

Babilon, orașul orașelor


Primele descoperiri arheologice cu privire la Babilon, au fost efectuate în anul 1800. Orașul a fost reconstruit în mai multe reprize sub domnia regelui Nabucodonosor (605-561 î.Hr.).

Regele Hammurabi este unul dintre artizanii acestui oraș, care a adus glorie prin celebrele sale coduri juridice. Codurile au fost gravate pe o bucată de piatră cu o greutate de 4 tone.

Pentru cei care încălcau aceste coduri, pedepsele erau dure, tăierea unor părți ale corpului, mâini, picioare, urechi, sâni și chiar limba. Dacă un doctor omora un pacient bogat, i se tăiau mâinile. Dacă pacientul era un sclav, medicul trebuia să dea familiei o sumă de bani.

Babilonul eclipsa Ur, capitala sumeriană. Babilonul a cunoscut multe etape în care a fost scena unor lupte constante între triburile care voiau să dețină supremația în Babilon. Chiar și Alexandru cel Mare a fost fascinat de acest oraș pe care ar fi dorit să-l facă capitală a imperiului său.

Loading...

Turnul Babel


babilon

Biblia descrie o istorie interesantă cu privire la supraviețuitorii Potopului biblic, care au dorit să construiască un turn care să ajungă până la cer. Mulți au văzut în această construcție o aroganță îndreptată împotriva lui Dumnezeu. Turnul avea o înălțime de 90 de metri și a fost distrus în timpul invaziei conduse de Alexandru cel Mare.

Saddam Hussein a fost atras de misteriosul oraș Babilon și a hotărât în anul 1980, ca celebrul său palat să fie construit pe celebrele ruine babiloniene.

loading...

Related posts