Avortul, pro și contra? Iată ce spune Biblia despre acestă practică

Avortul, pro și contra? Iată ce spune Biblia despre acestă practică

Avortul a fost un subiect tabu încă din cele mai vechi timpuri. Biblia are multe de spus despre începutul vieții, despre luarea vieții și despre protecția celor nenăscuți. Deci, ce cred creștinii despre avort? Și cum ar trebui ca un urmaș al lui Hristos să răspundă unui necredincios la problema avortului?

Deși nu găsim întrebarea specifică a avortului în Biblie, Scriptura exprimă în mod clar sfințenia vieții umane. În Exodul 20:13, când Dumnezeu a dat poporului său legile vieții spirituale și morale, el a poruncit: „Să nu ucizi!”

Dumnezeu Tatăl este autorul vieții, dăruirea și luarea vieții suntn în mâinile sale:

şi a zis: „Gol* am ieşit din pântecele mamei mele şi gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat** şi Domnul a luat†. Binecuvântat fie Numele Domnului!” „(Iov 1:21, ESV)

Biblia spune că viața începe în lacrimi

Un punct de vedere interesant, în cadrul grupurilor pro-alegere și pro-viață este începutul vieții. Când începe viața? În timp ce majoritatea creștinilor cred că viața începe în momentul concepției, unii pun la îndoială această poziție. Unii cred că viața începe atunci când inima bebelușului începe să bată sau când un copil are prima sa respirație.

Avortul, pro și contra

Psalmul 51: 5 spune că suntem păcătoși în momentul concepției noastre, dând crezare ideii că viața începe la concepție: „Sigur că am fost păcătos la naștere, păcătos de când m-am conceput mama mea”.

Scriptura arată în continuare că Dumnezeu cunoaște indivizi înainte de a se naște. El a format, a consacrat și l-a numit pe Ieremia în timp ce se afla încă în pântecele mamei sale:

„Mai înainte ca să te fi* întocmit în pântecele mamei tale te** cunoşteam şi mai înainte ca să fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte şi te făcusem proroc al neamurilor.” (Ieremia 1: 5)

Mai mult, Psalmul 139: 13-16 afirmă clar că Dumnezeu este cel care ne-a creat. El știe întreaga noastră viață chiar înainte să ne naștem:

Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele:
14 Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!
15 Trupul* meu nu era ascuns de Tine când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului.
* Iov 10:8; Iov 10:9; Ecl 11:5;
16 Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.

Plânsul inimii lui Dumnezeu este „alegeți viața”

Persoanele care susțin avortul subliniază faptul că avortul reprezintă dreptul femeii de a alege să continue sau nu o sarcină. Ei cred că o femeie ar trebui să aibă ultimul cuvânt de spus despre ceea ce se întâmplă cu corpul ei. Ei spun că acesta este un drept fundamental al omului și o libertate reproductivă protejată de drepturile omului. Dar cei care refuză avortul susțin că: Dacă o persoană crede că un copil nenăscut este o ființă umană, așa cum susține Biblia, nu ar trebui să i se acorde copilului nenăscut același drept fundamental de a alege viața?

În Deuteronom 30: 19-20, puteți auzi strigătul inimii lui Dumnezeu de a alege viața:

19 Iau azi cerul* şi pământul martori împotriva voastră că** ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta,

Deut 4:26Deut 31:28; ** Deut 30:15;

20 iubind pe Domnul Dumnezeul tău, ascultând de glasul Lui şi lipindu-te de El, căci de aceasta atârnă viaţa* ta şi lungimea zilelor tale şi numai aşa vei putea locui în ţara pe care a jurat Domnul că o va da părinţilor tăi, lui Avraam, Isaac şi Iacov.”

Legea mozaică protejează nenăscutul

Legea lui Moise a văzut copiii nenăscuți ca ființe umane, demni de aceleași drepturi ca și adulții. Dumnezeu a cerut aceeași pedeapsă pentru uciderea unui copil în uter, așa cum a făcut-o pentru uciderea unui om adult. Pedeapsa pentru ucidere a fost moartea, chiar dacă viața nu a fost încă născută.

Dumnezeu iartă avortul

Indiferent dacă credeți sau nu că este un păcat, avortul are consecințe. Multe femei care au suferit un avort, bărbații care au susținut avortul, medicii care au efectuat avorturi și lucrătorii clinici, experimentează traume post-avort care implică cicatrici profunde emoționale, spirituale și psihologice.

Avortul, pro și contra

Iertarea este o mare parte a procesului de vindecare – iertarea ta și primirea iertării lui Dumnezeu .

În Proverbe 6: 16-19, scriitorul numește șase lucruri pe care Dumnezeu le urăște, inclusiv ” mâinile care varsă sânge nevinovat”. Da, Dumnezeu urăște avortul. Avortul este un păcat, dar Dumnezeu îl tratează ca orice alt păcat. Când ne pocăim și mărturisim, Tatăl nostru iubitor ne iartă păcatele:

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire. 1 Ioan 1: 9

Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna. Isaia 1:18

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)