Descopera

Avertisment fără precedent al Uniunii Europene: Ar trebui să vă ştergeţi conturile de Facebook!

Informaţiile postate pe reţeaua de soializare Facebook nu sunt în siguranţă. Comisia Europeană şi-a avertizat cetăţenii că trebuie să-şi închidă conturile de Facebook dacă vor să-şi ţină informaţiile private în siguranţă faţă de serviciile de securitate americane.

Bernhard Schima, avocatul Comisiei Europene, spune că datele cetăţenilor europeni care sunt trimise către companiile americane nu pot fi sigure şi vor fi interceptate. „Ar trebui să-ţi închizi contul de Facebook, dacă ai unul”, a spus Schima, potrivit The Guardian şi preluat de Adevarul.

Discuţia a pornit în contextul acordului Safe Harbour, dintre Statele Unite şi Europa, prin care se stabilesc regulile pentru folosirea datelor private ale utilizatorilor. Potrivit prevederilor Safe Harbour, companiile din Statele Unite nu au voie să transfere datele utilizatorilor din Uniunea Europeană.

facebook logo - Avertisment fără precedent al Uniunii Europene: Ar trebui să vă ştergeţi conturile de Facebook!

În acest context utilizatorii europeni ai Facebook nu mai pot fi siguri că datele lor nu vor fi colectate ilicit şi nu mai pot fi protejaţi de acordul safe Harbour.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top