The news is by your side.

Autotrofii, oamenii care au renuntat la hrana solida si se hranesc cu energia solara

0

În lume există peste 3000 de oameni care au renunțat la hrana solidă sau la apă pentru a se hrăni cu energia provenită de la Soare. Aceștia se numesc autotrofi, o denumire acordată în general organismelor vii care sunt capabile să transforme energia solară în hrană.

Pentru prima dată, oamenii de știință s-au confruntat cu acest tip de oameni cu câteva decenii în urmă. La început, autotrofii se regăseau cu precădere în India, pentru ca mai târziu să apară pe toate meridianele globului. Un caz extrem de interesant, care a atras nu doar atenția specialiștilor, dar și a mass media, este indianul în vârstă de 85 de ani. A renunțat la hrana solidă cât și la apă de la vârsta de 8 ani, adică de 77 de ani. Schimbarea să s-a produs brusc și a fost influență de apariția Zeiței Amba. Ea l-a binecuvântat și că prin minune organismul său nu a mai avut nevoie de hrană și astfel indianul a ajuns să facă în fiecare zi băi de soare pentru a-și încărca bateriile. În acest fel, indianul a renunțat complet la hrană și oamenii de știință nu își pot explica cum a reușit să supraviețuiască.

Un alt caz asemănător se înregistrează tot în India și îl are ca protagonist pe Hara Ratan Maneck, un bărbat în vârsta de 67 de ani. Maneck s-a oferit voluntar pentru a fi testat de oamenii de știință de la NASA. Experimentul a durat 130 de zile, timp în care indianul nu s-a hrănit decât cu apă și energie solară. Nimeni nu a putut să explice ceea ce se întâmplă cu adevărat în organismul bărbatului și cum poate să trăiască fără hrană solidă.

Nu doar indienii sunt predispuși unei astfel de schimbări dramatice, ci și alți oameni din lumea întrega. De exemplu, doctorul Michael Werner, din Brunswick, specialist în tratarea cancerului, a renunțat cu foarte mult timp în urmă la consumul hranei solide, devenind astfel autotrof. Werner este însurat și are o viața activă, dar cu toate acestea reușește să-și îndeplinească obiectivele fără să fie constrâns de a se hrăni. Aleargă în fiecare dimineață câte 3 kilometri, apoi merge la spital unde își tratează pacienții, pentru că seară să își rezerve câteva ore pentru a juca tenis de câmp. Întrebarea este de unde își procură bărbatul energia necesară pentru atâtea activități epuizante? Bineînțeles că din energia solară pentru că altă explicație logică nici nu există.

Studiile explică renunțarea la hrană solidă

În urma unor cercetări efectuate deBritish Royal Medical Institution”, s-a constatat că, într-adevăr, energia solară este ideală pentru viaţă. În prezent, se face o publicitate negativă Soarelui, din cauza exploziilor solare, care afectează tehnologia, în primul rând. Dar, din punct de vedere al vieţuitoarelor, mult mai multe efecte negative sunt cauzate de lipsa expunerii la soare. Dimineaţa, la răsărit, soarele este o adevărată hrana energetică.Consumând legumele care sunt dependente de energia solară, ca să se dezvolte, oamenii trăiesc, practic, dintr-o sursă indirectă de energie solară”, este de părere Ratan.Noi ne hrănim cu ceea ce a fost deja procesat de plante. Trebuie să învăţăm să absorbim energie solară din sursă directă”. Metoda lui Ratan de agăti” energia solară e simplă: începi prin a privi câteva secunde la soarele care răsare dimineaţă; treptat, se prelungeşte şedinţa până la 30 de minute. Când se ajunge la 15 minute de privit soarele dimineţii, deja se diminuează necesitatea de a mânca.

energie-solara Autotrofii, oamenii care au renuntat la hrana solida si se hranesc cu energia solara

La 30 de minute, creierul dezvolta capacitatea de a stoca energia solară şi de a o transforma în energia necesară activităţilor umane. O plimbare de 40 de minute, cu picioarele goale în soarele dimineţii, încarcăbateriile” umane şi înlătura orice afecţiune psihosomatică. Cel mai important, spun asceţii indieni, este faptul că se formează în jurul trupului o coroană de energie, care alimentează organismul toată ziua. Cu cât aceasta coroană este mai puternică, riscul de îmbolnăvire scade, până la a fi eliminat definitiv. Neurofizicianul Sudhir Shah, care i-a monitorizat şi pe Jani, şi pe Ratan, în cursul unui experiment ce a implicat mai mulţi subiecţi, desfăşurat la Health Care Internaţional Multitherapy Institute, nu poate da o explicaţie ştiinţifică fenomenului.

„I-aş spune, mai degrabă,adaptarea cronică” a unui organism la condiţii vitrege impuse. Astfel, organismul îşi reduce voluntar necesarul de energie, pentru a procesa reacţiile chimice, fenomen ce intervine cam după a 16-a zi de post a asceţilor. Organismul slăbeşte dramatic, chiar şi 40 de kilograme în 200 de zile, dar, în ciuda aşteptărilor medicilor, nu se observa nici o dereglare a funcţiilor vitale. După acesthop”, organismul se adaptează. Este posibil şi să se activeze acel lob temporal unde credem că s-ar afla sediul celui de-al şaselea simţ, responsabil de proprietăţile parapsihice. Celelalte părţi ale creierului, inclusiv hipotalamusul, glanda pituitară şi medulla oblongata, nu suferă nici o modificare”.

Biologii susţin că orice organism viu are nevoie de energie ca să supravieţuiască. Plantele, prin fotosinteză, procesează energia solară. Mai sunt organisme care îşi procură energia din anumite reacţii chimice proprii, dar ambele procese necesita enzime sofisticate. Omul nu are asemenea enzime, deci ar trebui să nu supravieţuiască fără mâncare. Totuşi, peste 3000 de oameni dovedesc contrariul!

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și