Take a fresh look at your lifestyle.

AUTO-MUMIFICAREA, CALEA SPRE ILUMINARE

Călugării budiști din secta japoneză Shingon practică auto-mumificarea ca scop al iluminării. Auto-mumificarea este un proces complex care durează 1000 de zile, timp în care, călugării trebuie să treacă prin anumite etape, în care domină meditația spirituală, autodisciplina.

Secta a fost fondat de călugărul Kukai în secolul al IX-lea. În secolul al XIX-lea, autoritățile au scos în afara legii practica auto-mumificării, considerând-o barbară.

Auto-mumificarea, calea spre iluminare

Călugărul Kukai a fost primul dintre sectanți care a pus în practică auto-mumificarea. Cu câțiva ani înainte să moară, a intrat într-o meditație spirituală profundă, refuzând hrana și consumând cantități mici de apă.

La câțiva ani de la moartea sa, mormântul a fost deschis și spre surprinderea tuturor, părea că doarme, înfățișarea era neschimbată, părul lung și sănătos. Pentru că procesul de auto-mumificare presupune anumite etape, nu toți călugării reușesc să ducă la sfârșit aceste etape.
În anul 1783, un călugăr care avea 96 de ani, a reușit să treacă prin tot procesul, corpul său fiind într-o stare de conservare foarte bună și în zilele noastre. Veșmintele sale sunt schimbate o dată la șase ani, tăiate în bucăți mici și vândute ca amulete.

Auto-mumificarea, etape

În prima fază, călugării renunță la alimente și consumă numai nuci și semințe. În cea de a doua etapă, renunță la apă și beau un ceai toxic dintr-o esență folosită la obținerea uleiurilor. Ceaiul duce la pierderea fluidelor corporale, otrăvesc țesuturile și împiedică viermii și gândacii să se apropie de cadavru.

mumie

Loading...

Semințele și nucile sunt înlocuite cu rădăcini și scoarță de copaci. În ultima etapă, călugării erau așezați în poziția de lotus și închiși într-un cavou. Din când în când călugărul anunța cu ajutorul unui clopot faptul că este în viață. Când sunetul înceta, cavoul era sigilat pentru încă o mie de zile.

Mumia din statuia lui Buddha

În Norvegia este expusă o statuie a lui Buddha atipică. Scanările au scos la iveală faptul că în interiorul ei se află o mumie. Ca vechime, s-a estimat că mumia are 1000 de ani. Se spune că mumia aparține unui călugăr care a practicat auto-mumificarea.

loading...

Comentariile sunt închise.