Bizar

AUTO-MUMIFICAREA, CALEA SPRE ILUMINARE

Călugării budiști din secta japoneză Shingon practică auto-mumificarea ca scop al iluminării. Auto-mumificarea este un proces complex care durează 1000 de zile, timp în care, călugării trebuie să treacă prin anumite etape, în care domină meditația spirituală, autodisciplina.

Secta a fost fondat de călugărul Kukai în secolul al IX-lea. În secolul al XIX-lea, autoritățile au scos în afara legii practica auto-mumificării, considerând-o barbară.

Auto-mumificarea, calea spre iluminare

Călugărul Kukai a fost primul dintre sectanți care a pus în practică auto-mumificarea. Cu câțiva ani înainte să moară, a intrat într-o meditație spirituală profundă, refuzând hrana și consumând cantități mici de apă.

La câțiva ani de la moartea sa, mormântul a fost deschis și spre surprinderea tuturor, părea că doarme, înfățișarea era neschimbată, părul lung și sănătos. Pentru că procesul de auto-mumificare presupune anumite etape, nu toți călugării reușesc să ducă la sfârșit aceste etape.
În anul 1783, un călugăr care avea 96 de ani, a reușit să treacă prin tot procesul, corpul său fiind într-o stare de conservare foarte bună și în zilele noastre. Veșmintele sale sunt schimbate o dată la șase ani, tăiate în bucăți mici și vândute ca amulete.

Auto-mumificarea, etape

În prima fază, călugării renunță la alimente și consumă numai nuci și semințe. În cea de a doua etapă, renunță la apă și beau un ceai toxic dintr-o esență folosită la obținerea uleiurilor. Ceaiul duce la pierderea fluidelor corporale, otrăvesc țesuturile și împiedică viermii și gândacii să se apropie de cadavru.

itigilov le mystere dun moine - AUTO-MUMIFICAREA, CALEA SPRE ILUMINARE

Semințele și nucile sunt înlocuite cu rădăcini și scoarță de copaci. În ultima etapă, călugării erau așezați în poziția de lotus și închiși într-un cavou. Din când în când călugărul anunța cu ajutorul unui clopot faptul că este în viață. Când sunetul înceta, cavoul era sigilat pentru încă o mie de zile.

loading...

Mumia din statuia lui Buddha

În Norvegia este expusă o statuie a lui Buddha atipică. Scanările au scos la iveală faptul că în interiorul ei se află o mumie. Ca vechime, s-a estimat că mumia are 1000 de ani. Se spune că mumia aparține unui călugăr care a practicat auto-mumificarea.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top