Take a fresh look at your lifestyle.

Aurorele boreale au inceput sa emita sunete inexplicabile

Aurolele boreale sau polare sunt un fenomen natural care s-a produs de-a lungul mileniilor fără să atragă atenția oamenilor decât prin splendoarea lor. Odată cu schimbarea vremurilor și cu apariția din ce în ce a mai multor semnale bizare pe care încearcă să le transmită Pământul, aurorele boreale au devenit adevărate surse de inspirație pentru poveștile care mai de care bizare.

Totul a început în 2012, când pentru prima dată au fost înregistrate sune inexplicabile atunci când aurolele boreale își făceau apariția pe cerul nordului. Cercetătorii de la Universitatea Aalto din Finlanda au devenit brusc interesanți de aceste sunete, care conform unui studiu aprofundat tind să se formeze undeva la 70 de metri deasupra Terrei, de fiecare dată când aureola boreală își face simțită prezența.

Fenomenul a încercat să fie explicat de cercetătorii finlandezi care au instalat mai multe microfoane pentru a capta bizarele sunete. O primă teorie referitoare la producerea zgomotului este faptul că planeta noastră suferă schimbări magnetice dramatice. Odată cu captarea sunetelor, ele au fost comparate și s-a stabilit că imediat după apariția fenomenului optic se declanșează instantaneu.

aurora boreala

Ciudat mai este și faptul că aceste sunete s-au mai înregistrat și în alte părți ale globului indiferent dacă au fost semnalate aureole boreale sau nu. O teorie neoficială spune că aceste zgomote puternice pot fi semnalele produse atunci când o altă lume sau dimensiune se intersectează cu a noastră, creându-se așa-numitele porți energetice prin care se poate efectua trecerea. Bineînțeles că această ultimă teorie nu este nici demonstrată și nici susținută de oamenii de știință, dar cu toate acestea ea continuă să genereze din ce în ce mai multe opinii pro.

Aurora boreală sau polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Termen a fost folosit inițial de Galileo Galilei, cu referire la zeița romană a zorilor, Aurora, și la titanul care reprezenta vânturile, Boreas. Apare în mod normal în intervalele septembrie-octombrie și martie-aprilie. În emisfera sudică, fenomenul poartă numele de auroră australă, după James Cook, o referință directă la faptul că apare în sud.

Loading...

loading...

Comentariile sunt închise.