Spiritualitate

AU LĂSAT FAIMA ȘI AU ÎMBRĂCAT HAINA MONAHALĂ

Dragoș Pâslaru a fost un actor care a jucat în multe filme și piese de teatru. În anul 1981, a jucat în filmul Pruncul, petrolul și ardelenii, în alte filme alături de Adrian Pintea și Mircea Diaconu. După ce a fost bătut crunt de mineri, în anul 1990, hotărăște să se retragă la schitul Pătrunsa, Arhiepiscopia Râmnicului.

S-a refugiat în munți la peste 1500 de metri altitudine, renunțând la familie, carieră și faimă. El își duce viața de zi cu zi într-o chilie modestă, fără curent electric și departe de lume.

Mihai Coadă a devenit celebru în serialul La bloc, în care juca rolul lui Nelu Curcă. În anul 2013, hotărăște să renunțe la lumina reflectoarelor și se călugărește. El este călugăr la Mănăstirea Turnu, de lângă Ploiești.

Sex simbolul anilor 70 în România a fost Monica Fermo. De o frumusețe ieșită din comun, actrița decide de a se călugări. În prezent, ea se numește maica Ecaterina și trăiește într-o chilie din apropierea Mormântului Sfânt de la Ierusalim.

Mariana Buruiană a fost o actriță de excepție. A renunțat la cariera actoricească și a vândut lumânări într-o biserică din București. Mai târziu, s-a mutat la o mănăstire de lângă Oradea.

Alexandru Cotescu este fiul lui Octavian Cotescu și al Valeriei Seciu. De mai mulți ani trăiește pe Muntele Athos cu numele de Daniil.
Sorin Chifiruc a cântat în formațiile Iris, Sfinx și Roata. S-a retras la o mănăstire din cartierul Militari, București.

Eduard Bandi a jucat fotbal la echipa Rapid București. La vârsta de 20 de ani hotărăște să părăsească fotbalul și se retrage la mănăstirea Putna, devenind călugărul Pahomie.

loading...
To Top