Take a fresh look at your lifestyle.

Au fost descoperite pasari cu o vechime de 18 milioanede ani

O descoperire impresionantă a fost efectuată în Spania, atunci când au fost scoase la iveală rămăşiţele unui cuib de păsări şi ouăle acestora. Oamenii de ştiinţă au analizat cele cinci ouă şi au concluzionat că au o vechime de peste 18 milioane de ani.

Cuibul a fost extras dintr-o bucată de calcar care se afla în albia râului Ebro, din nord-estul Spaniei. El a fost înghiţit de ape şi a fost acoperit cu nămol , după care s-a fosilizat în timpul erei Miocene.

Analiza de laborator îi face pe oamenii de ştiinţă să creadă că este vorba despre păsări asemănătoare cu Flamingo din zilele noastre. Structura cuibului este cu totul diferită de ceea ce cunoaştem la păsările care trăiesc în zilele noastre, pentru că Flamingo din prezent construieşte cuibul din nămol, în forma unui vulcan pentru un singur ou uriaş.

Cuibul descoperit este alcătuit din crengi îi frunze şi a fost conceput pentru mai multe ouă. Este mult mai apropiat de cele realizate astăzi de păsările corcodel.

Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii despre această importantă descoperire, dar urmează ca fosilele să fie supuse mai multor teste pentru a se determina mai multe informaţii despre trecutul îndepărtat al planetei noastre.

Loading...
loading...

Comentariile sunt închise.