Take a fresh look at your lifestyle.

Au fost descoperite celule care traiesc si dupa ce mor

Oamenii de știință au mai făcut un pas important în procesul de cunoaștere, înțelegere și descoperire a morții. Chiar dacă pare de domeniul SF sau pur și simplu din filmele cu zoombie produse pe bandă rulantă de Hollywood, se pare că cercetătorii au descoperit o modalitate prin care pot ține celulele vii chiar și după moarte.

În clipa în care celulele vii sunt acoperite cu acid silicic, acestea sunt capabile să reziste la temperaturi și presiuni extrem de mari. Astfel, celulele nu numai că pot sfida moartea, dar devine aproape nemuritoare. Se poate spune că, acest procedeu permite oamenilor să conserve material viu, sub formă de fosile, pentru pe perioadă nedeterminată te timp.
Procesul a fost descoperit de oamenii de știință de la Sandia National Laboratories din Albuquerque şi de la Universitatea din New Mexico și este un pas uriaș pe care îl face cercetarea către unul dintre cele mai importante scopuri, acela de a sfida moartea.

Savanţii au folosit acid silicic pentru aîmbălsăma” celule de mamifere şi pentru a crea replici aproape perfecte ale structurii acestora.

Ei cred că aceste celule zombie pot fi folosite în industria manufacturieră, pentru fabricarea pilelor de combustie, în tehnologia de fabricare a senzorilor şi ar putea reprezenta viitorul nanotehnologiei.

„A fost o adevărată provocare pentru cercetători să construiască structuri la o scală nanometrică. Putem să producem particule şi tuburi, dar deocamdată nu am reuşit să fabricăm structuri 3D cu forme arbitrare”, a declarat cercetătorul Bryan Kaehr.

celule

Loading...

„Cu ajutorul acestei tehnici, nu mai avem nevoie să construim acele structuri – natura le creează pentru noi”, a adăugat el.

Spre deosebire de modalitățile cum erau îmbălsămate mumiile în Egiptul antic, această formă descoperită recent permite cercetătorilor ca să păstreze structura genetică, cât și forma celulelor, dar mai ales acestea pot fi reactivate și după moartea lor.

loading...

Comentariile sunt închise.