Descopera

ATLANTIS, lucruri și fapte ascunse despre continentul dispărut

În anul 600 î.Hr., Solon era cel mai cunoscut om politic din Grecia. La un moment dat, se hotărăște să părăsească Grecia și pleacă în Sais, capitala administrativă a Egiptului.

În Sais, are o întâlnire memorabilă cu înalți preoți egipteni, care printre altele, i-au povestit despre un continent numit Atlantis, un imperiu bogat și puternic.

Preoții i-au descris orașele minunate de pe acest continent, i-au vorbit despre un port remarcabil care se întindea pe o suprafață de cinci mile, despre construcții remarcabile colorate în alb, negru și roșu.

Conform preoților, atlanţii au încercat să cucerească Grecia, lucru care i-a stârnit furia lui Posseidon. Acesta a creat un uriaș cutremur și inundații masive care au înghițit continentul.

În ceea ce privește piramidele egiptene, acestea existau cu mult înainte ca civilizația grecească să se formeze. Platon este cel care va continua cercetările cu privire la existența continentului Atlantis. El susținea că civilizația atlanţilor a existat cu 9000 de ani î.Hr.

Platon scria că misteriosul continent a fost înghițit de ape într-o zi și o noapte. Platon a mai completat că, această întâmplare i-a fost povestită de Solon, care o aflase de la șapte înțelepți egipteni.

Aristotel susținea că această întâmplare este o legendă. Pe de altă parte, mulți greci au considerat-o adevărată. Scrierile lui Platon au făcut referire și la un alt continent care se află dincolo de marele ocean. Se referea la America. Imediat, după descoperirea

Americii, oamenii de știință ai vremii și-au dat seama că afirmațiile lui Platon sunt veridice. Mult mai târziu, au început să fie puse cap la cap alte și alte probe. Aztecii susțineau existența zeului alb și bărbos care a venit din est.

Asemănarea extraordinară dintre piramidele din Mexic și Egipt, mumiile incașe și cele egiptene, aceeași tehnică, aceleași metode și mijloace.

Forma celor două continente Africa și America i-au determinat pe oamenii de știință să susțină ipoteza că cele două au făcut parte dintr-un singur continent.

Atlantida a fost dată uitării o perioadă mare de timp. În anul 1882, Ignatius Donelly a scris cartea Atlantis, Myths of the Antidiluvian Wold?

Cartea a avut un succes răsunător. Donelly susținea că Atlantis a fost leagănul civilizației umane. Primul-ministru al Marii Britanii, cucerit de această carte, a propus finanțarea unei expediții care să aibă ca scop descoperirea misteriosului continent.

Mai târziu, celebra familie Krupp a finanțat o astfel de expediție care a avut loc în Matto Grosso, Brazilia. James Churchward, cercetător, a susținut că, preoți hinduși i-au povestit despre dispariția a două continente în Atlantic și Pacific. Se referea la Atlantida și Mu.

Mult mai târziu, au fost descoperite în Atlantic două șiruri de munți. Insulele Canare și Acores fiind vârfurile acestor munți.
Mult mai târziu, când au fost descoperite urme ale civilizației cretane, s-a constatat că aceasta a dispărut ca urmare a unei gigantice inundații. Se spune că, o dată la 10000 de ani are loc un astfel de cataclism.

atlantida1 ATLANTIS, lucruri și fapte ascunse despre continentul dispărut

Atlantis, misteriosul continent, suscită interesul cercetătorilor și după sute de ani. Ne punem întrebarea, dacă legenda precede realitatea?

loading...
Comments
To Top