ATLANTII, STRAMOSII ARIENILOR

ATLANTII, STRAMOSII ARIENILOR

Multe dintre textele egiptene, hinduse, mayase au un punct comun. Cu 10000 de ani înainte de Hristos, Atlantida a dispărut în mod misterios. Unele civilizaţii antice considerau că strămoşii lor sunt atlanţii, invocând culoarea roşiatică a pielii lor.

Însuși Columb nota în jurnalul său despre oamenii cu piele roșie pe care îi numea descendenţi ai lui Dumnezeu sau fii ai Soarelui. Chiar și Adam este descris având pielea și părul de culoare roșie. Giganţii cu pielea roșie sunt consideraţi creatorii unor construcții megalitice.

Egiptenii, etruscii, hinduşii considerau că strămoşii lor sunt atlanţii, civilizaţia primordială. Cei care au supraviețuit Potopului biblic au migrat în diverse colţuri ale lumii, unde au pus bazele unor noi civilizaţii.

Filosofi și scriitori precum Homer, Herodot, Diodor din Sicilia au susținut această teorie. În Biblie, Isaia și Ezechil vorbesc despre existența atlanţilor pe care îi numesc oamenii puternici ai insulelor mărilor. Legenda care îi are ca subiecţi pe Adam și Eva simbolizează istoria Atlantidei. Cei doi și-au distrus propria bunăstare din cauza egoismului, a vanităţii.

Mult timp, indigenii cu pielea roșie din America au fost numiţi Atlani sau Atzlani, denumire care ne duce cu gândul la atlanţi. Incaşii aveau o legendă a cărui erou era Coxcox, care după ce a fost informat de divinitate că se va produce un cataclism, și-a construit o barcă cu ajutorul căreia și-a salvat familia și mai multe specii de animale. Această legenda ne duce cu gândul la Noe.

Conform vechilor texte, rasa roșie sau moahal are o vechime de 4-5 milioane de ani. Reprezentanţii aveau pielea de culoare brun acaju și nălţimea de peste doi metri. După Potop, în marea lor migraţie, s-au intersectat cu lemurienii din Groenlanda, supraviețuitorii de pe misteriosul continent Mu.

În teosofie, rasele sunt considerate mari familii care s-au format după Potopul biblic. Rasele reprezintă anumite stadii de dezvoltare ale umanităţii. În teosofie întâlnim șapte rase. Prima dintre ele este numită polară sau rasa lui Dumnezeu. Urmează rasa galbenă, cea a lemurienilor, a atlanţilor, a arienilor.

Mult timp s-a crezut că arienii au legătură cu rasa nordică. În anul 1960, s-a demonstrat că această teorie este o simplă aberaţie. Istoricii au demonstrat că arienii provin din zona Afganistanului și a Iranului. Primele triburi de arieni au venit din câmpiile Siberiei și s-au stabilit în aceste zone. Migraţia s-a produs în mileniul III i.Hr.

Marii lideri ai imperiului persan, Darius și Xerxe au avut origini ariene. Din punct de vedere etimologic, cuvântul arian provine din ara care înseamnă agricultură.

Începând cu anul 1800 i.Hr., arienii au migrat pe actualul teritoriu al Indiei. Ei sunt creatorii tradiţiei Vedice formate din imnuri și poeme unice în lume. Din punct de vedere religios, arienii credeau în Barhaman, creatorul universal.

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
Share This