ATLANTIDA, MISTERIOSUL CONTINENT CU CONEXIUNI COSMICE

Cu peste 2500 de ani în urmă a început să se răspândească legenda privind o societate ideală din trecut care se bucurase de o abundență de resurse naturale, o mare putere militară, de clădiri splendide și remarcabile realizări inginerești, ca și de performanțe intelectuale mult mai avansate decât toate celelalte civilizații.

Numită Atlantida, această societate antică a fost descrisă ca existând pe un continent cu sol fertil, ape pure, benefice pentru sănătatea și vigoarea trupului, vegetație abundentă și bogății minerale atât de mari încât clădirile erau poleite cu aur.

Sclavii făceau muncile manuale, permițând unei vaste elite să caute cunoașterea. În secolele următoare nu a fost găsită nicio dovadă a existenței Atlantidei, dar atributele ei s-au extins, incluzând abilități inginerești și tehnologice care au sporit în imaginația populară statutul său legendar.

Sunt cercetători care susțin că toate civilizațiile au moștenit civilizația atlantă. Asemănările dintre culturile aflate la mari distanțe sunt un rezultat direct cu contactul civilizației atlanților.

Atlanții au fost creditați cu o tehnologie capabilă să genereze electricitate, să construiască mașini zburătoare și să utilizeze energia nucleară. Alții pretind că atlanții cunoșteau teribilele raze ale morții, secretul levitației și forme pure de energie furnizate de cristale.

Mulți entuziaști ai mitului Atlantidei consideră că locuitorii continentului pierdut aveau conexiuni cosmice cu extratereștrii și ar fi putut să fie chiar o colonie terestră a exploratorilor din alte lumi.

S-a emis ipoteza că anumiți membri ai societății atlanților au scăpat cu viață și au reușit să dăruiască cunoștințele lor altor civilizații. Vorbim despre limbajul scris, construcția unor misterioase structuri. Atlantida a fost înghițită de ape.

Locul exact al continentului dispărut rămâne incert. Platon a utilizat modelul Atlantidei pentru a reprezenta o lume a ordinii perfecte, în contrast cu tot ceea ce era imperfect în jurul său.

Solon susține în scrierile sale că a auzit de la preoții egipteni din orașul Sais, situat în Delta Nilului, că existase cândva o țară cu o istorie mai veche ca a Egiptului, despre care grecii înșiși recunoșteau că era mai veche cu câteva secole decât civilizația lor.

Grecii susțineau că acest continent a existat dincolo de coloanele lui Heracle, loc de unde începe Oceanul Atlantic.
Edgar Cayce, clarvăzător, susținea că traumele psihologice actuale ar fi cauzate de incidente dramatice, suferite în vieți anterioare. Mulți dintre oameni trăiseră în vieți anterioare în Atlantida.

atlantida continetul scufundat - ATLANTIDA, MISTERIOSUL CONTINENT CU CONEXIUNI COSMICE

Cayce susținea că o explozie uriașă ar fi distrus Atlantida și că ruinele celebrului continent vor fi descoperite lângă Bahamas.

În anul 1967, lângă Insula Bimini, în profunzimea oceanului, au fost descoperite ruine ale unui oraș străvechi.
O altă teorie susținută de alți specialiști susține că Antarctica ar fi fost situată în mijlocul Atlanticului și că ar fi fost locul existenței și dezvoltării atlanţilor.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns