Mistere

Descopera

Atlantida descoperită în Marea Nordului?

3views

Scafandri suedezi au anunțat că au descoperit numeroase artefacte, cu o vechime de peste 11.000 de ani, pe fundul Mării Nordului. Această descoperire este dovada vie că arheologii se vor confrunta cu rezolvarea misterului uneia dintre cele mai vechi așezări care au existat vreodată pe Terra.

Artefactele sunt atât de bine conservate încât unii oameni de știință au declarat că este posibil ca Atlantida să nu fie foarte departe de locul de unde au fost scoase la lumina zilei misterioasele obiecte antice.

Printre aceste obiecte se numără harpoane sculptate din oase de animale, unelte, dar și diverse șiruri de caractere scrise pe bucăți de piatră. După o succintă analiză, s-a stabilit că obiectele provin din timpul Epocii de Piatră și au o vechime de peste 11.000 de ani. Nu se pot atribui unei culturi anume, iar caracterele sunt de-a dreptul bizare pentru că nimeni nu poate să-și dea seama cărui limbi pot fi atribuite.

În acest sens, misterul din Marea Nordului se adânceşte și mai mult, iar arheologii sunt gata să se scufunde încă o dată pentru a căuta și alte urme ale civilizației misterioase.

Se pare că este vorba despre o așezare vastă, care în trecut se afla la suprafața apei, după care din motive necunoscute s-a scufundat. Cei mai mulți dintre specialiștii norvegieni sunt optimiști când vine vorba despre descoperirile care for fi realizat în urma săpăturilor ulterioare. Se speculează și faptul că Atlantida despre care scria Platon cu o plăcere deosebită s-ar afla în apropierea locului de unde au fost găsite artefactele misterioase.

Loading...

În relatarea lui Platon, Atlantida era o putere navală, cu baza pe o insulă sau continent aflată dincolo de coloanele lui Hercule (strâmtoarea Gibraltar), care a cucerit regiuni întinse din Africa și Europa de Vest. După o încercare eșuată de invadare a Atenei, Atlantida s-a scufundat în ocean. Acest eveniment s-ar fi petrecut cu 9.000 de ani înainte de Solon (aproximativ 9.500 î.Hr.)

atlantida

Posibila existență a unei Atlantide reale a fost intens dezbătută încă din antichitate, dar a fost de obicei respinsă. Puțin cunoscută în evul mediu, legenda a fost redescoperită de umaniști în perioada modernă.

loading...