ATLANTICUL DE SUD ȘI MAREA NEAGRĂ, POLII ANOMALIILOR MAGNETICE

ATLANTICUL DE SUD ȘI MAREA NEAGRĂ, POLII ANOMALIILOR MAGNETICE

Câmpul magnetic are un rol esențial în protejarea planetei noastre de radiațiile generate de vânturile solare și de razele cosmice. În ultimii ani au fost detectate modificări ale câmpului magnetic și pentru a înțelege care este cauza acestor modificări, ESA, Agenția Spațială Europeană a lansat în anul 2013, misiunea spațială Swarm.

Au fost utilizați trei mini sateliți, Alpha, Bravo și Charlie care au detectat anomaliile care se produc la nivel terestru. S-a ajuns la concluzia că unele anomalii magnetice se produc ca urmare a impactului cu meteoriții, o concluzie care nu a mulțumit pe toți specialiștii. Cele mai puternice anomalii magnetice se înregistrează în zona Atlanticului de Sud.

Una dintre explicații ar fi faptul că această zonă este mai apropiată de centura Van Allen, care generează astfel de anomalii. O altă zonă cu puternice anomalii magnetice este cea din Marea Neagră.

În anul 2015, specialiști de la Harvard în colaborare cu cei de la NASA au studiat amploarea acestui fenomen. S-a stabilit că Marea Neagră este unul dintre polii acestor anomalii magnetice, din această cauză s-a format un adevărat Triunghi al Bermudelor în apropiere de Insula Șerpilor.

O altă zonă afectată este la 45 kilometri de Sulina care este mobilă și se îndreaptă către coasta românească. Cronicile rusești din secolul al XIII-lea descriu existența unui vârtej alb care înghițea corăbii, păsări.

Anomalii magnetice se produc timp de câteva secunde sau minute, atunci când se deschide falia magnetică. În anul 1944, un crucișător sovietic a dispărut în câteva secunde, la sud de Crimeea.

Căpitanul unui alt vapor care se afla în apropiere a reluat, crucișătorul a fost învăluit de o ceață neagră, după care a dispărut. Câteva luni mai târziu, cinci avioane militare rusești au dispărut în condiții misterioase.

Nu s-au descoperit urme ale acelor avioane. În anul 1990, după dispariția unui avion grecesc, presa din Grecia atrăgea atenția că zona trebuie evitată. În anul 1991, a urmat misterioasa dispariție a 81 de muncitori ruși care lucrau pe o platformă maritimă. Magnetic hill, dealurile magnetice, este fenomenul care a fost înregistrat pentru prima dată în SUA.

MAREA NEAGRĂ

Apa turnată pe deal curgea în sens invers. O forță invizibilă sfida legile fizicii. În anul 1982, un cercetător român lansa teoria gravitovortexului. Corpurile masive din univers produc fenomene perturbatorii locale. Astfel s-ar putea explica schimbarea planului de oscilație a pendulului pe perioada unei eclipse totale.

Loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)