Atenție la roșiile ”cu moț”! Conțin chimicale periculoase

Roşiile cu ”moț” sunt poreferate de copii pentru aspectul lor! Însă cercetătorii în legumicultură avertizează că tomatele cu ţuguiate sunt periculoase pentru organism. Ei susţin că pentru acest tip de roşie se folosesc în exces erbicide sau substanţe de coacere forţată, ce pot duce la cancer.

Substanţele folosite pentru creştere sau pentru îndepărtarea dăunătorilor produc o acumulare a toxinelor în extremitatea roşiei.

Aceste substanţe sunt periculoase atât pentru plantă, cât şi pentru mediu, dar în special pentru om. Nu întâmplător o parte dintre substanţe au fost scoase de pe lista oficială şi nu mai au dreptul de a fi comercializate pe teritoriul României.

”Moțul” roșiei este o malformație apărută în urma utilizării în exces a următoarelor substanțe:

Ethrel – stimulent de coacere (ilegal în România);

Loading...

2.4-D – stimulent și pesticid de tip hormonal.

La hibrizii de tomate cumpăraţi din import sunt aduse modificări genetice pentru ca roşiile să reziste mai mult timp. Substanţele folosite pentru creştere sau îndepărtarea dăunătorilor produc o acumulare a toxinelor în extremitatea fructului.

rosii

„Se folosesc stimulenți în legumicultură. Mă gândesc la Ethrel, care este avizat pentru pomicultură, însă pentru legumicultură nu este avizat pentru că se folosește în concentrații foarte mari pentru a-și face efectul”, a declarat Costel Vânătoru – cercetător în cadrul Stațiunii de cercetare legumicolă Buzău, pentru.

Click

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și