Mistere

Descopera

Astronomii au descoperit o stea mai batrana decat Universul

0views

Oamenii de știință au descoperit o stea care pare desprinsă din Univers și care nu are ce căuta în locul în care se află. Au botezat-o Matusalem și conform ultimelor măsurători pare să aibă vârstă incredibil de mare, cuprinsă între 14-15 miliarde de ani. Singura problemă care nu poate să fie explicată constă în faptul că Universul s-a născut în urmă cu aproximativ 13,5 miliarde de ani, iar Matusalem este mult mai bătrână.

Măsurătorile au fost efectuate de către cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania, în colaborare cu o echipă de specialiști de la Space Telescope Science Institute din Baltimore. Cu toate că telescopul are o anumită marjă de eroare, steaua este și așa mult mai bătrână decât spațiul în care se află. Nimeni nu își poate explica cum s-a format această stea misterioasă și nici cum a ajuns să fie parte a Cosmosului.

Oficial, Matusalem, este cunoscut sub numele de HD 140283 și se află la 190 de ani lumină de planeta noastră. În acest sens, această stea a devenit cel mai vechi obiect pe care astronomii l-au descoperit până în prezent, dar în același timp și cel mai misterios din întregul Univers.

În studiul publicat în revista de specialitate, Astrophysical Journal Letters, cei care au efectuat această descoperire au menționat căvedeta” s-a născut într-o galaxie pitică, care în urmă cu 12 miliarde de ani a fot înghițită de Calea Lactee.

În prezent se efectuează și alte măsurători pentru a determina și alte aspecte precum structura, temperatura, cât și alte aspecte tehnice care pot scoate la iveală și alte descoperiri importante despre originea sa. Odată ce aceste aspecte vor fi stabilite, se poate spune cu exactitate de unde provine această stea și dacă estimările despre vârsta Universului sunt corecte.

Loading...

Specialiștii exclud ca vârsta Universului să fie eronată și cu atât mai mult cea a lui Matusalem și atunci nu rămâne decât să ne întrebăm de unde provine această stea? Probabil că misterele acestui univers sunt atât de vaste încât niciodată nu le vom descifra în adevăratul lor sens.

matusalem

loading...