Take a fresh look at your lifestyle.

Astronom american susţine că Planeta X se află în oceanul întunericului de lângă Pluto

Într-un interviu acordat ziarului Herald Zeitung, astronomul Christopher Crockett a declarat că dincolo de Pluto se regăseşte un imens ocean de întuneric, încă neexplorat, în care se pot afla numeroase corpuri cereşti misterioase printre care şi Planeta X.

Această teorie s-a născut în urma unor descoperiri realizate de specialiştii NASA, care cu ajutorul aparaturii de ultimă generaţie au reuşit să detecteze umbra unei planete misterioase. Aceasta a fost numităShadow Planet”, adică Planeta Umbră şi a reaprins discuţia cu privire la existenţa Planetei X, care este menţionată în cele mai vechi texte antice.

Singura problemă cu care se confruntă astronomii este distanţa extrem de mare dintre Terra şi oceanul întunecat de dincolo de Pluto. Pentru a-l explora cu precizie este nevoie de un telescop extrem de puternic, de circa 4000 de ori mai puternic decât Hubble.

Chiar şi în aceste condiţii, doi astronomi spanioli Carlos și Raul de la Fuente Marcos au făcut observaţii suplimentare cu privire la existenţa planetei X. Aceştia considera misterioasa planetă există undeva dincolo de Pluto şi are o masă de circa 10 ori mai mare decât cea a Terrei.

Chiar dacă la prima vedere această teorie pare greu de demonstrat, specialiştii invocă rezonanţa orbitală a corpurilor cereşti. S-a descoperit un grup de corpuri cereşti, care se află dincolo de Pluto, şi care se comportă extrem de ciudat ca şi cum ar fi influenţate de existenţa unei planete. Aceasta este Planeta X şi se află mult mai departe de aceste corpuri cereşti şi chiar dacă în prezent nu poate fi detectată, ea există cu certitudine.

Conform declaraţiilor lui Crockett, oceanul de întuneric de dincolo de Pluto adăposteşte Planeta X, unul dintre cele mai mari mistere ale sistemului nostru solar. Chiar dacă este nevoie de telescoape mult mai performante decât cele existente pentru a o detecta, cu siguranţă că viitorul va deschide uşa acestei descoperiri.

Loading...

ExoPlanets

Interesant este faptul că anticii ştiau de existenţa acestei planete şi chiar au descris-o cu lux de amănunte în textele sacre. Nu putem să nu ne întrebăm cu ce fel aparatură au putut s-o observe şi cine le-a pus-o la dispoziţie?

loading...

Comentariile sunt închise.