The news is by your side.

Astronauții vor fi ”înghețați” în călătoriile spațiale. Colonizarea planetelor devine posibilă

0

O nouă tehnologie este testată și dezvoltată pentru ca omul să poată explora spațiul. Este vorba despre tehnologia care permite înghețarea astronauților pentru realizarea călătoriilor spațiale pe distanțe extrem de mari.

Această tehnologie pare desprinsă din filmele sciene-fiction, dar trebuie să precizăm că criogenarea a fost descoperită la începutul anilor 1960. Procedeul este asemănător, dacă în cazul criogenării la rece, corpul uman, fie el decedat sau nu, este păstrat la temperaturi joase pentru o perioadă de timp nedefinită, iar în cazul congelării astronauților, tehnica este similară.

Oamenii de știință sunt de părere că prin congelarea criogenară, un corp uman, chiar și decedat, poate fi păstrat în stare intactă pentru o perioadă nedefinită în timp. În acest sens, dacă în viitor se vor realiza misiuni spațiale pe distanțe importante, atunci astronauții vor fi congelați până vor ajunge la destinație.

De exemplu, o călătorie până pe Marte durează, în condițiile tehnologice actuale, circa 6 luni. Una până pe Pluto va dura aproximativ 10 ani și atunci va fi nevoie ca astronauții să fie înghețați și treziți la destinație.

Specialiștii de la NASA au anunțat că în următoarele 12 luni tehnologia cu pricina va fi testată. Este vorba despre construirea unor camere mici, în care temperatura corpului uman va fi scăzută până la 32 de grade Celsius. Atunci corpul uman intră într-o stare latentă sau de somnolență prelungită, iar organele funcționează la parametri reduși. Această stare va permite astronauților să doarmă pe tot parcusul unei călătorii spațiale.

Deocamdată, starea de hipotermie medicală se poate induce pentru un număr limitat de zile, dar în prezent se lucrează la dezvoltarea acestui procedeu. În momentul în care tehnologia va fi perfecționată, atunci omul se poate deplasa până la marginea sistemului solar și astfel toate planetele vor putea fi explorate.

prometheus-space-deep-sleep Astronauții vor fi ''înghețați'' în călătoriile spațiale. Colonizarea planetelor devine posibilă

Președintele Spaceworks, John A. Bradford, compania care dezvoltă această tehnică de înghețare, a declarat pentru presa americană, că scopul imediat următor este să reușească să conserve oameni pentru perioade lungi de timp, fără ca materia să sufere nicio modificare reală.

Odată ce tehnologia va fi implementată pe navele spațiale, atunci putem să ne așteptăm ca una sau mai multe planete, care ar putea să susțină viața, să fie colonizate.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și