Bizar

Astronauții înspăimântați de o entitate extraterestră gigantică, filmată de la bordul Stației Spațiale Internaționale (VIDEO)

Astronautul Andreas Mogensen, de la Agenția Europeană (ESA)  a capturat pentru prima dată niște jeturi colosale de lumină albastră, în timp ce se afla la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Aceste fenomene neobișnuite, care s-au produs la mare distanță de Pământ, nu pot fi explicate încă de către oamenii de știință.

Imaginile au fost înregistrate, atunci când ISS se deplasa cu o viteză de croazieră de circa 28.800 de km/h, la 402 kilometri deasupra Golfului Bengal, situat în Oceanul Indian.

Descărcările electrice fascinante, care au fost observate, se întindeau pe aproximativ 1 km lățime și 18 km în altitudine.

De asemenea, cosmonautul danez a reperat și un jet de lumină albastră pulsatorie, care s-a propagat pe o distanță de 40 de km, potrivit Tech Times.

 Aceste fenomene care apar în atmosfera superioară a Pământului sunt foarte dificil de studiat de către cercetători. Iar capturarea unor fotografii sau imagini video este extrem de rară, aceasta neputându-se efectua de la sol, în timp ce sateliții nu beneficiază de cel mai bun unghi de înregistrare.

loading...

 ”Nu se întâmplă în fiecare zi să filmăm un asemenea fenomen meteo nou, așa că sunt foarte mulțumit de rezultat, cu atât mai mult că, acum, oamenii de știință vor fi capabili să investigheze aceste furtuni neobișnuite, în cel mai mic detaliu”, a declarat Mogensen, care a petrecut 10 zile la bordul ISS, în septembrie 2015.

Realitatea.net

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top