Take a fresh look at your lifestyle.

Astronautii fantoma ai Rusiei

La începutul Războiul Rece, SUA și URSS s-au angajat într-o luptă nebună de cucerire a spațiului. Fiecare națiune investea sume fantastice pentru dezvoltarea tehnologiei spațiale, astfel consolidându-şi poziția în goană nebună spre câștigarea unui război ciudat.

Istoria ne spune că URSS se afla cu mult înaintea SUA în această cursă a Cosmosului, dar de asemenea, gurile rele ne aduc aminte de numeroasele zvonuri care se țeseau în jurul astronauților ruși pierduți prin spațiu. Aceştia au fost denumițiastronauții fantomă” și povestea lor a început odată cu intercepția primului apel de SOS venit din spațiu.

Frații, de origine italiană, Achille și Giovanni Judica-Cordiglia erau pasionați de transmisiile radio. Ei ascultau benzile de unde scurte de la vârsta de 8 respectiv 6 ani, dar recepţionarea bip-bip-urilor lui Sputnik 1, primul satelit artificial al Pământului, lansat de ruşi în 1957 a fost momentul care le-a schimbat preferinţele şi le-a influenţat întreaga tinereţe.

La 28 noiembrie 1960 Observatorul Radioastronomic din Bochum, Germania a anunţat că a recepţionat nişte semnale ciudate pe frecvenţele folosite de sateliţii sovietici. Fraţii au început să asculte frecvenţele respective şi din zgomot au distins şi înregistrat un semnal telegrafic S.O.S. care s-a pierdut în cele din urmă în zgomot. Dat fiind că frecvenţa semnalului nu era influenţată de efectul Doppler, ei au tras concluzia că acesta provenea de la un corp care nu se rotea în jurul Pământului, era geostaţionar şi se depărta încet de Terra.

Atunci a fost pentru prima dată când cei doi frați au captat un semnal SOS venit de pe o navă spațială care avea la bord unul sau mai mulți astronauți. S-a vehiculat ideea că a fost o capsulă rusească, care scăpase de sub control și cel mai dramatic era faptul că un astronaut era la bord, fără nicio șansă de întoarcere pe Terra. Probabil că specialiștii ruși nu au mai avut ce să facă și de frica recunoaşterii eșecului spațial eu negat cu vehemență această întâmplare.

Două luni mai târziu, Achille și Giovanni au interceptat o altă transmisie bizară, provenită de la o altă capsulă spațială. De data aceasta au fost înregistrate bătăile inimii unui om care suferea un atac de cord. Aceasta a fost un alt eșec spațial rusesc despre care nimeni nu a avut curajul să vorbească.

Loading...

Povestea nu s-a terminat aici pentru că anul 1961 a mai adus o înregistrare stranie. De data aceasta, cei doi frați au putut auzi vocea unei femei care striga în limba rusă că are nevoie de ajutor.

„Nu este periculos? Vorbește cu mine! Transmisia noastră începe acum. Îmi este foarte cald. Văd o flacără. Simt că nava o să explodeze. Este imposibil de cald…” și imediat după aceste ultime cuvinte transmisiunea s-a întrerupt brusc.

Se presupune că URSS a ratat foarte multe misiuni spațiale și aproximativ 11 oameni au murit în spațiu. Aceste date nu au fost niciodată recunoscute de URSS, mai mult de atât misiunile care s-au soldat cu eșecuri au fost șterse din arhiva cuceririi Cosmosului.

astonauti fantoma

Pe colinele oraşului Torino, în podul clădirii în care locuiau şi folosind aparatură preponderent autoconstruită ei i-au monitorizat cu antenele montate pe terasa clădirii atât pe sovietici cât şi pe americani, în tot cursul anilor Războiului Rece, în timp ce aceştia explorau spaţiul. Antenele erau calibrate pe frecvenţele pe care fuseseră interceptate semnalele sateliţilor. Activităţile lor au iritat în cele din urmă autorităţile aflate dincolo de Cortina de fier. În 1965 Radio Moscova i-a etichetat pe cei doi fraţi cagangsteri spaţiali”, după ce aceştia audivulgat” presei secretul eşecurilor unor misiuni spaţiale aflate la începuturi, informaţiile fiind publicate în ziarul Corriere de la Sera şi apoi preluate în întreaga presă occidentală.

loading...

Comentariile sunt închise.