Astronauții antici, arheologia respinsă de cărțile de istorie

Astronauții antici, arheologia respinsă de cărțile de istorie

Astronauții antici, este o teorie propusă de celebrul cercetător și scriitor Erich von Daniken și care susține că încă din cele mai vechi timpuri, omul a fost vizitat de diverse specii extraterestre. Acestea s-au implicat în viața de pe Terra și astfel omul a ajuns să facă mai multe salturi ale dezvoltării sau evoluției.

Astronauții antici ai lui Daniken

Daniken s-a născut pe 14 aprilie 1935, în Elveția și a fost atras precum un magnet de misterele acestei planete. În urma mai multor cercetări, Daniken a scris numeroase cărți, în care prezenta cu lux de amănunte și argumente solide, faptul că astronauții antici au vizitat Terra încă din cele mai vechi timpuri.

Aceste vizite și-au lăsat amprenta asupra omului antic, iar autorul elvețian leagă dispariția unor civilizații antice, precum cele din Atlantida sau Lemuria, de acești astronauți antici. De partea cealaltă, aceste vizite repetate din trecut au avut ca scop implementarea unor norme morale, dezvoltarea fizică și intelectuală a omului antic, dar și împărtășirea unor cunoștințe din diverse domenii. Toate aceste date și teorii, au fost prezentate de Daniken cu argumente solide, extrase din textele antice pe care a avut șansa să le studieze.

Argumente plauzibile

Un prim exemplu concludent este cel al Chivotului Legământului. Daniken susține în operele sale că acest artefact a fost conceput de astronauții antici pentru a fi un condensator electric.

Celebrele linii de la Nazca nu sunt altceva decât marcajele unor vechi piste de aterizare. Dacă această idee pare una ciudată, atunci trebuie să menționăm că nici în ziua de astăzi nu există o teorie clară despre aceste linii.

Un alt exemplu, care dovedește legătura omului cu astronauții antici este vasul ceramic, pictat în perioada biblică și care înfățișează o navă extraterestră.

O altă teorie introdusă în spectrul misterelor de Daniken și dezvoltată mai târziu de Robert Duval și Adrian Gilbert este Teoria Orion. Aceasta susține că vechii egipteni sunt descendenții unor vizitatori antici. Ideea pornește de la faptul că poziția celor trei piramide din Egipt se potrivește perfect cu poziția a trei stele din constelația Orion. Mai mult de atât, teoria susține că încă din cele mai vechi timpuri, vizitatorii au ajuns pe Terra. Aceștia veneau de pe o planetă din constelația Orion și au pus bazele unei culturi pe Terra, cea a vechilor Egipteni.

Astronauții antici

Drept dovezi, cei doi egiptologi susțin că au găsit dovezi concludente. De exemplu, constelația Sha, de unde credeau egiptenii că vine zeul Osiris este de fapt constelația Orion. Mai mult de atât, în interiorul piramidelor au descoperit niște tije care indicau un anumit punct din această constelație și despre care s-a spus că erau ghidaje pentru sufletele faraonilor ca să poată să se întoarcă acasă, adică în constelația Orion.

CATEGORIES
TAGS
Share This