Bizar

Asteroidul care a omorat dinozaurii a sters de pe fata pamantului peste 83% dintre specii

Oamenii de știință americani au conchis că dinozaurii, cât și alte specii de șopârle și șerpi au dispărut în urma unui impact major al unui asteroid. Obiectul spațial a lovit Terra acum 65 milioane de ani, în Mexic, și datorită impactului impresionant de mare pe lângă dinozauri au mai dispărut şi peste 83% din toate reptilele din lume.

Acest studiu a fost elaborat de Dr. Nicholas Longrich de la Universitatea Yale (Statele Unite) și publicat recent în revista PNAS. Pentru a ajunge la aceste concluzii, specialiștii au analizat fosilele șopârlelor din America de Nord care au fost comparate cu cele ale dinozaurilor. Din punct de vedere chimic acestea corespundeau, ceea ce i-a făcut pe cercetători să ajungă la această concluzie.

soparla - Asteroidul care a omorat dinozaurii a sters de pe fata pamantului peste 83% dintre specii
„Șopârlele și șerpii au concurat cu dinozaurii în diversitatea ecologică din Cretacic. Atunci când asteroidul a lovit Pământul, au dispărut foarte multe de specii de șopârle și șerpi pe lângă dinozauri”, a spus dr. Longrich.
Grupul diversificat al speciei Polyglyphanodontia, care ocupă mai bine de 40% din teritoriul Americii de Nord și-a găsit atunci sfârșitul. Descoperirile au mers și mai departe, pentru că specialiștii au dat peste fosilele unui specimen anonim pe care l-au numit Obamadon gracilis, drept tribut pentru președintele american Barack Obama.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top