The news is by your side.

Astazi s-au implinit 36 de ani de la cutremurul din ’77

0

În seara zilei de 4 martie 1977, România a fost lovită de unul dintre cele mai devastatoare cutremure din toate timpurile. Cu o intensitate de 7,2 pe scara Richter, devastatorul seism a provocat moartea a aproape 1600 de oameni și 11.000 de persoane au fost rănite. În urma seismului, peste 35.000 de locuințe au fost distruse, ceea ce a adus zeci de mii de oameni în stradă.

Acum 36 de ani, s-a înregistrat cutremurul care a provocat cele mai multe pagube din țara noastră. Unda de șoc s-a produs la circa 96 km adâncime, propagându-se spre sud-est. Aceasta a fost cauza principală pentru care Bucureștiul a fost unul dintre cele mai afectate orașe. Orașul care a fost pur și simplu ras de pe fața pământului a fost Zimnicea, în doar câteva minute toate clădirile au căzut.

Luând prin comparație datele cutremurelor din ultimii 200 de ani înregistrate în Vrancea, seismologii au ajuns la concluzia că următorul mare cutremur se va produce la o adâncime mult mai mare, ceea ce va însemna că unde seismică se va îndrepta spre nord-est. Dacă aceste previziuni se vor adeveri atunci Republica Moldova va fi cea mai afectată de următorul cutremur de intensitatea foarte mare produs în Vrancea.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și