Mistere

Stiinta

Aspartamul in orice doza provoaca leziuni pe creier

2views

Aspartamul a fost descoperit în 1965 de către James Schlatter şi a fost aprobat ca fiind substanţa sigură în anul 1981 când a fost introdus în alimente şi băuturile carbogazoase. Această substanță este un înlocuitor al zaharului care are o capacitate de îndulcire de 180 de ori mai mare, fără nicio calorie.

Un studiu recent efectuat de o echipă de cercetători readuce în faţa opiniei publice ideea vehiculată în ultima vreme, cum că aspatamul este cancerigen. Studiul demonstrează că substanţa folosită în peste 90 de ţări în produsele alimentare provoacă leziuni dramatice ale creierului şi lasă în sânge urme de metanol.

Datorită capacității sale de îndulcire foarte mare, producătorii l-au introdus în reţele alimentelor cât şi ale băuturilor carbogazoase pentru că produsele să fie mai dulci cu un conţinut redus de calorii. Cercetătorii susţin că aspartamul odată ajuns în organism ataca creierul, pentru că mai apoi să elimine metanol în sânge. Simptomele după consumul de aspartam sunt durerile de cap, greaţă, cât şi senzaţii de ameţeală.

O moleculă de aspartam este alcătuită din 3 substanţe diferite, aminoacizi naturali şi acid aspartanic. Circa 10 % din structura moleculară este formată din ester metilic, adică metanol. Odată molecula pătrunsă în creier, metanolul trece cu uşurinţă în sânge. Substanța în care se transformă se numeşte aldehidă metilică, cea care este responsabilă cu leziunile pe creier. În comparație cu animalele care sunt capabile să elimine metanol din sânge, omul nu are această capacitate, cauza pentru care substanţa rămâne permanent în organism unde produce daune severe.

aspartam

O băutură răcoritoare conţine aproximativ 56 mg metanol, iar persoanele care ingerează mai multe produse cu aspartam consuma aproximativ 250 mg de metanol pe zi, când doza zilnică este de 7,8 mg pe zi. Efectele cele mai cunoscute ale intoxicaţie cu metanol sunt: probleme ale vederii, în timp se poate produce orbirea. Aspartamul este responsabil pentru aproximativ 75% din reacţiile adverse la aditivii alimentari din produsele alimentare.

Loading...

Astfel, produsele alimentare care conțin aspartam trebuie evitate pentru a ne menţine o sănătate de fier.

loading...