Descopera

ASGARDIENII, oamenii viitorului care vor trăi într-un oraș spațial

ASGARDIENII
0views

Cercetătorii de la două mari universități americane lucrează la un proiect care poate părea desprins din scenariile SF. Este vorba despre realizarea unui oraș flotant, un oraș în spațiu.

Proiectul este finanțat de un miliardar rus și poartă numele de Asgardia, nume pe care îl va purta și uriașa platformă spațială care va putea fi locuită de 1,5 milioane persoane.

Scopul acestei imense platforme spațiale este de a proteja Pământul de pericole precum asteroizii, meteoriții, dar și erupțiile solare.

Asgardia, o civilizație spațială

Conform declarațiilor făcute de cercetătorii care lucrează la acest proiect, Asgardia va avea propria conducere, formată dintr-un guvern, o Curte Supremă și ambasade pe Terra.

Asgardia va avea propria monedă care se va numi solarul și care va fi gestionat de Banca Națională din Asgardia. O dată la cinci ani, asgardienii își vor alege conducătorul.

Loading...

Un an cu 13 luni

Asgardia va avea propriul calendar. Anul începe la 1 ianuarie. Față de calendarul terestru, între lunile iunie și iulie va exista o lună care se va numi asgard. Ziua oficială va fi sărbătorită în 18 iunie, solstițiul de vară după calendarul gregorian.

Asgardienii, oamenii viitorului

Conform declarațiilor unuia dintre cercetătorii care lucrează la acest proiect sunt deja 150000 de persoane care și-au exprimat dorința de a locui în Asgardia. Este visul oricărui om de a părăsi leagănul terestru și de a se retrage undeva în Univers, a mai completat el.
Proiectul va fi pus în practică într-o primă etapă care va începe la sfârșitul anului 2018 prin lansarea mai multor sateliți care vor forma o mini-constelație.

Stația Spațială Internațională, ISS, un model pentru Asgardia

Proiectul ISS a fost lansat în anul 1983 de NASA. Din motive de strategi geopolitice, în anul 1998, au fost cooptați și cercetători ruși. ISS este cel mai mare obiect artificial plasat în orbita terestră. Stația are o lungime de 110 metri, o lățime de 74 de metri, o înălțime de 30 de metri și o greutate de 400 de tone.

ASGARDIENII

Pe stație se află 15 module presurizate. Stația se deplasează pe orbită la o altitudine de 400 kilometri și este ocupată în permanență de 6 astronauți care sunt înlocuiți la o perioadă de până la 6 luni. Au fost și voci care s-au opus acestui proiect care a costat până în prezent 115 miliarde de dolari.loading...