Asemănări între oameni! Fiecare dintre noi are o sosie în lume

Asemănări între oameni! Fiecare dintre noi are o sosie în lume

Imaginați-vă că plecați într-o călătorie într-un colț îndepărtat al lumii și aveți surpriza să întâlniți o persoană care seamănă din punct de vedere fizic perfect cu dumneavoastră.

Dincolo de surpriză, de mirare, trebuie să existe o explicație. Nu aveți nicio legătură de sânge cu acea persoană și totuși asemănarea fizică este evidentă.

Andre Langaney, cercetător în genetică, a lansat teoria conform cărei fiecare dintre noi avem o sosie undeva într-un colț de lume.

Mult timp, s-a crezut că numai gemenii monozigoți sunt identici. În realitate, în lume sunt numai 0,35% de nașteri de gemeni monozigoți. ADN-ul uman are o lungime de doi metri și este format din 3,2 miliarde de nucleotide și comportă multe mistere.

În realitate, 99,9% dintre oameni au ADN-ul identic. În condițiile actuale, două dintre persoanele cu un patrimoniu genetic diferit au un fizic asemănător. Profesorul Langaney consideră că există gemeni care sunt diferiți din punct de vedere fizic, uneori și psihic. Cel care este născut primul va avea o greutate mai mare care va face diferența pe tot parcursul vieții.

Pe parcursul vieții, alți factori vor face diferența. El se referea la factorii sociali, la temperatură, umiditate, mediul în care trăiește fiecare, impactul emoțional, modul de alimentație. De multe ori, unul dintre frații gemeni seamănă mai mult cu un văr sau o rudă îndepărtată, decât cu fratele său.

Loading...

Fotograful canadian Francoise Brunelle a străbătut planeta în lung și lat, căutând sosii ale unor persoane. El a găsit 200 de sosii ale unor persoane care nu aveau legături de sânge. În Indonezia, el a descoperit sosia președintelui american Obama. De remarcat este faptul că Obama are o mamă de origine europeană și un tată de origine kenyană, neavând nicio legătură cu Indonezia.

sosie

Un caz absolut excepțional s-a petrecut în anul 2011, atunci când doi bărbați au discutat pe Facebook.

Este vorba despre Graham CoMrie și Graham CoRmie, amândoi irlandezi, profesau aceeași meserie, aveau același prenume, posedau un câine de aceeași rasă și se căsătoriseră în același an. Asemănarea fizică dintre cei doi era izbitoare. Mai mult, cei doi locuiau în două localități aflate la o distanță de 15 kilometri.

Ulterior, după ce mii de persoane au susținut că și-au descoperit sosii în diverse colțuri ale lumii, a fost creat un site Twin Strangers care permite celor interesați să-și descopere sosia.

loading...

Related posts